İstanbul'daki Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 74 kilo finalinde kaybederek gümüş madalyada kalan milli sporcu Selçuk Çebi'nin, şampiyonadan bir hafta önce sol omuz liflerinde yırtık oluştuğu ve doktorların bu durumu sporcuya final müsabakasından sonra söyledikleri ortaya çıktı.

Finalde Rus rakibi Roman Vlasov'a 2-0 yenilerek şampiyona için belirlediği altın madalya hedefini gerçekleştiremeyen, son iki yılın dünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonadaki öncelikli hedefi olan 2012 Londra Olimpiyatları vizesini aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

İstanbul'daki şampiyonada altın madalya kazanmayı çok istediğini, ancak bunda başarılı olamadığı için üzgün olduğunu anlatan Çebi, ''Şampiyonadan bir hafta önce yaptığım kontrollü maçlarda sol omuz bağlarımdan birisi yırtılmış. Omuzumda yırtık olduğunu finaldeki güreşten sonra öğrendim. Doktorların bazıları ise kopma olduğunu söylediler. Maçtan önce böyle bir durum olduğunu bilmiyordum. Fakat kopuk olduğunu bilsem bile yine de gözümü kırpmadan madalya için mücadele ederdim'' dedi.

Selçuk Çebi, yaptığı müsabakalarda insanların gönlünü kazanarak dereceler elde etmek istediğini belirterek, ''Madalyanın altın olmasını çok istiyordum. Ancak bunu başaramadım. Bunu olimpiyatlarda telafi etmem gerekiyor. Hedefler hiçbir zaman bitmedi. Artık önümüzde olimpiyat hedefleri var. Öncelikli olarak kotasını aldığım oyunlarda, ülkemde elde edemediğim madalyayı kazanmak istiyorum'' diye konuştu.

Şampiyonada kazanılan gümüş madalyanın kimseyi memnun etmediğini de ifade eden Çebi, şunları dile getirdi:

''Dünya ikinciliği aslında büyük bir başarı ama insanların benden beklentisi yüksek olduğu için küçük kalıyor. Son iki yıldır altın madalya kazandığım için İstanbul'da da başarılı olmam bekleniyordu. Kendimi bu yönde motive etmiştim. Oysa 50 kişinin arasından dünya ikinciliğini elde etmek çok da küçük bir başarı değil. Sadece önceki şampiyonalardaki başarıların arkasından gelen ikincilik, başarısız gibi gösteriyor. Oysa hiç başarısı olmayan birisi gümüş madalya kazanmış olsaydı, benimkinin tersine büyük bir başarı olurdu.''

Milli güreşçi, omuzundaki sakatlık nedeniyle bir süre İstanbul'da tedavi göreceğini ve ardından olimpiyatlara yönelik çalışmalara başlayacağını da sözlerine ekledi.