AKSARAY"ın Kalebalta Köyü"nde, 50 yaşındaki Mehmet Çayır, gittiği Taşocağı Mevkii'nde, ayağı kayıp düşünce başını kayaya çarptı. Yaralanan Çayır, cep telefonu ile amcasının gelini Kiraz Çayır"ı arayıp "Taş Ocağı"ndayım. Ölüyorum bana yardım edin” dedi. Arayan kişiyi tanıyamayan Kiraz Çayır, şaka olduğunu sanıp kimseye haber vermezken, Çayır"ın cesedi, üç gün sonra bulundu.
Çitfçi Mehmet Çayır, geçen salı günü saat 18.00 sıralarında köyün içinden geçen deredeki suyun az olduğunu fark edince, kaynağın tıkandığını düşünüp, müdahale etmek istedi. Çayır, yanına kürek alıp, tıkanıklığı gidermek içn suyun kaynağının bulunduğu 2 kilometre uzaklıktaki Taş Ocağı Mevkii'ne gitti. Burada ayağı kayan Çayır, yere düşünce başını kayaya çarptı. Cep telefonuyla tesadüfen, telefonunda kayıtlı olan amcasının gelini 45 yaşındaki Kiraz Çayır"ı arayan Çayır, “Ölüyorum bana yardım edin” diyerek yardım istedi. Ancak, telefondaki sesi tanıyamayan Kiraz Çayır, kendisine şaka yapıldığını zannetti.

ÜÇ GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU
Kiraz, bu durumu daha sonra komşularına ve ailesine anlattı. Eşi doktor kontrolü için Aksaray'daki yakınlarının yanına giden, oğlunun İstanbul'da, 2 kızının ise yurt dışında yaşadıkları öğrenilen Mehmet Çayır"ı 3 üç gündür göremeyen yakınları, Kiraz Çayır"a gelen telefon ihbarının doğru olabileceği ihtimali üzerine, bu sabah Taş Ocağı Mevkii"ne gitti. Çevrede yaptıkları araştırmada, Mehmet Çayır"ın cansız bedeni ile karşılaşan yakınları, durumu jandarmaya bildirdi. Haberi alan köylüler de traktörlerle Taş Ocağı Mevkii'ne gitti. Köylülerin kayalıkların üzerine oturarak, olay yerinde inceleme yapan jandarma ekibini izlemesi dikkat çekti.
Eşinin ölüm haberini alan Fadimana Çayır da köye geldi. Olay yerine giden ve jandarmadan bilgi alan Fadimana Çayır, göz yaşlarına boğuldu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Milliyet