İzmir"de doğum için hastaneye yatan ağır akciğer tansiyonu hastası Gagavuz Türkü Valentina, doktorların “Ölürsün” uyarılarını dinlemeyip doğurdu, şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor...

Rusya"da yaşayan ve hamileliğinin 20"inci haftasında akciğer hipertansiyon hastası olduğu ortaya çıkan; önce Moskova"da, ardından geldiği İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi"nde hamileliğini sürdürmesinin yüksek ölüm riski taşıdığı bildirilen Gagavuz Türkü Valentina Karadjhov, “Bu benim 10 yıllık hasretim” diyerek adeta Rus ruleti oynadı.

Üç ay yoğun bakımda kalan Karadjhov, ölümüne anne oldu. Sezaryenle 7.5 aylık bir erkek bebek dünyaya getirdi. Taburcu edilen bebeğini sadece birkaç dakika görebilen genç kadın, hastanede oksijene bağımlı yatarken, “Çok mutluyum. Tek isteğim bebeğimle birlikte olmak ve uzun yaşamak” dedi.

Ölüm riskini bile bile gebeliğini sürdüren, ülkesinde kaderine terk edilince çareyi Türkiye"de bulan Valentina Karadjhov, “Hastalığım Moskova"da 20 haftalık hamileyken ortaya çıktı. Bebeğimi almak istediler, kabul etmedim. Ben 10 yıldır bu bebeği bekliyordum. Burada da ölüm riskini söylediler. Ama bebeğimden vazgeçemezdim. Vazgeçmeyince de bana yardım eli uzattılar. Türk hekimleri sayesinde bugün bebeğim sağlıklı doğdu, ben anne oldum. Eşim de benim kararlılığımı bildiği, gördüğü için hamileliğimi sürdürmeme saygı gösterdi” dedi.