Pamukova İlçesi"ne bağlı Yenice Mahallesi'nde oturan Hatice ve Erol Yılmaz çiftinin kızları Arzu Yılmaz, ikizi Arda ile oynarken evlerinin yakınından geçen demiryoluna çıktı. Bu sırada İstanbul'dan Eskişehir'e giden 11016 sefer sayılı Eskişehir Ekspresi, Arzu"ya çarptı. Çarpmanın şiddetiyle demiryolu kenarına düşen kız 112 Acil görevlilerinin müdahalesi sonrasında kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.


Hatice Yılmaz, Arzu'yu bahçede arayıp bulamayınca koşarak demiryoluna gittiğini, kızını demiryolunda oynarken gördüğünü söyleyerek, “Arzu diye bağırdım. Ama o esnada tren geliyordu. Koştum ama yetişemedim. Yavruma gözlerimin önünde tren çarptı” dedi.


Adapazarı'nda bir benzin istasyonunda çalışan 3 çocuk babası 34 yaşındaki Erol Yılmaz ise kızının öldüğü tren kazasını yaklaşık bir ay kadar önce rüyasında gördüğünü söyledi. Yılmaz, “Belki garip gelecek ama rüyamda kızıma tren çarptığını gördüm. Kızım tıpkı bu kazada olduğu gibi trenin altında kalıyordu. Uyandığımda ise rüya olduğunu görünce şükrettim. Eşime bile söylemedim. Ama bir ay sonra bu korkunç rüya gerçek oldu.” dedi.


Kazadan sonra kızına çarpan trenin makinistin kendisini telefonla arayak üzüntüsünü bildirdiğini belirten Yılmaz, “Telefonla aradı. Sesinden çok üzgün olduğunu anladım. Bana, kızımın tren üzerine geldiği andaki bakışlarını unutamadığını söyledi” diye konuştu.
Hürriyet