ŞANLIURFA"nın Viranşehir İlçesi"ndeki çöplükte kağıt toplarken iş makinesinin altında kalan 13 yaşındaki Hüseyin Seyrek"in ölümü, ilçeyi yasa boğdu. Okul harçlığını çıkarmak için gittiği çöplükte oğlu Hüseyin"in öldüğünü duyunca yıkılan baba Budak Seyrek, “O daha küçük bir çocuktu. Bize yük olmamak için harçlık çıkarmaya gittiği çöplükten cesedi çıktı” diyerek gözyaşı döktü.

Ağabeyi koştu, kurtaramadı

Viranşehir"de, Tevfik Fikret İlköğretim Okulu 5"inci sınıf öğrencisi Hüseyin, öğleden sonra ağabeyi 17 yaşındaki Sedat Seyrek ile Ceylanpınar Caddesi"ndeki çöplüğe gitti. İki kardeşten Hüseyin, bir çöp çukuruna girerek atıklar arasında teneke ve demir parçaları toplamaya başladı. Tam bu sırada çöpleri ezen Mustafa Eker"in kullandığı dozer, küçük Hüseyin"i ezdi. Kardeşinin kaybolduğunu fark eden ağabey Sedat"ın çığlıkları üzerine yaklaşık yarım saatlik çalışmayla çukur kazıldı. Ama sadece küçük Hüseyin"in ezilmiş cesedine ulaşabildiler. Hüseyin"in cansız naaşı, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu"na gönderilirken, dozer sürücüsü Mustafa Eker ise gözaltına alındı.

Acılı baba, olaya isyan etti

Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan 8 çocuk sahibi 51 yaşındaki tarım işçisi Budak Seyrek, gözyaşları içinde yaşadıklarına isyan etti: “Oğlum okulunda başarılı bir öğrenciydi. Bize yük olmamak ve harçlığını çıkarmak için ağabeyi Sedat"la kağıt, teneke toplamaya gitmiş. Yavrumu çöpleri ezen dozer görmeyip üzerinden geçmiş. Böyle sorumsuzluk, böyle ihmal olur mu?” Seyrek ailesine taziyeye gelen ilçe sakinleri de küçük çocuğun acı sonunu öğrenince gözlyşalarını tutamadı. Poliste sorgusu süren dozer sürücüsünün ise bu sabah adliyeye sevk edileceği öğrenildi.