Kaya, yaptığı açıklamada, müdürlükleri sınırlarının Giresun ve Ordu illerini kapsadığını hatırlattı. Bölge müdürlüğü sınırları içerisinde çok sayıda mantar türü bulunduğunu kaydeden Kaya, bu mantarlardan birinin piyasada büyük değeri bulunan 'Ganoderma Lucidum' mantarı olduğunu aktardı.
Mantara, Ordu İşletme Müdürlüğü Çambaşı Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanlarında rastlanıldığını kaydeden Kaya, "Bölge müdürlüğümüze bağlı Odun Dışı Orman Ürünleri Başmühendisliği'nce envanter ve tür araştırması gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında Çambaşı ormanlarında, 'Reishi' olarak adlandırılan Ganoderma Lucidum mantarına rastlandı. Yöre halkının varlığından haberdar olduğu, ancak bilinen bir tür olmadığı için rağbet etmediği bu mantara ölümsüzlük mantarı da denilir." dedi.

Özellikle Çin ve Japonya'da yüzyıllar boyu kullanılan bu mantar türünün bağışıklık sistemine yaptığı katkılar ve yaşlanmayı geciktirici etkilerinden dolayı ölümsüzlük mantarı adıyla anıldığını dile getiren Kaya, açıklamasında şunları kaydetti: "Son yıllarda 'Ganoderma Lucidum'un hastalıklarla ilgili tıbbi etkisine yönelik olarak araştırma yapılmıştır. Bu çalışmaların ışığı altında mantarın antitümör, antibakteriyel, antiviral, antiülser, antialerjik, antidepresant, antioksidant, ağrı kesici, ateş düşürücü, yaşlanmayı geciktirici, kan basıncını düzenleyici, kalp, beyin, akciğer ve karaciğer koruyucu olduğu biliniyor. Ayrıca bağışıklık sistemini destekleyip güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırıyor. Alzheimer, akne, adet düzensizliği, astım, bronşit, depresyon, epilepsi, hepatit, katarakt, obezite, gut, nezle, rinit, romatizma, saç dökülmesi, nefrit gibi birçok hastalığın tedavi sürecinin etkili olmasına yardımcı olduğu belirlenmiştir."

Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, mantarın maddi değerinin de piyasada çok yüksek olduğuna işaret etti. Kaya, "Piyasada aranan bir mantar türü olduğundan maddi değeri çok yüksektir. Yurt dışından yüksek maliyetlerle getirilerek kültür ortamında üretimi yapılan Ganoderma Lucidum, Ordu İşletmesi Çambaşı Şefliği'nde doğal ortamında yaşamını sürdürmektedir." bilgisine yer verdi.

Kaya, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'nce mantar türlerinin tespit çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.