Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey kasabasının Ören mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, gece saat 21.30 sıralarında iki genci bir ağaçta asılı vaziyette gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri ve ambulans yönlendirildi. Olay yerinde yapılan incelemede, isimleri Adıgüzel Volkan Çoban ile Alper Kızılkaya olan 17 yaşlarındaki iki gencin ölmüş olduğu tespit edildi. İki gencin cesedi, cenaze aracıyla otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Ölen gençlerden birinin üzerinde not bulunduğu ve helallik istediği öğrenildi.
 
ÖLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER
 
İki gencin de, olaydan saatler öncesinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfalarındaki bilgi kısmına, "Öldü" yazısını ekledikleri ve ölümle ilgili ifadeler kullandıkları görüldü. Adıgüzel Volkan Çoban'ın Facebook'taki sayfasında, "Bir gün ölürüm sevgilim sana doyamadan. Bir çelenk hazırla hiç ağlamadan. Tabutumda isterim yeşille kara. Bir gün yolun düşerse mezarlığa, otlarla sarılı bir mezar ara. Dök gözyaşlarını zorlada olsa. Orda bir ölü var. Tam 17 yaşında" ifadeleri yer alıyor. Aynı ifadelerin mezar taşına yazılmış vaziyette bir de fotoğraf yer alıyor.
 
İntihar eden Alper Kızılkaya'nın da Facebook sayfasına olaydan saatler önce "Öldü" yazdığı öğrenilirken, duvarındaki son mesajında ise, "Hepinizi çok seviyorum" ifadesini kaydettiği görüldü.
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.