Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Seracettin Kayaoğlu Oda binasında yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu kararı ile ek ödeme alamayan kamu kurumu görevlileri için yapılacak ek ödemeyi ilişkin belirlenen esaslar ile Ankara Dr Zekai Tahir Durak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 40"a yakın bebeğin yaşamını yitirmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
209 sayılı kanun uyarınca Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda döner sermayeden ek ödeme alan personel ve üniversite hastaneleri dahil farklı kurumlarda döner sermaye alan personelin kararnamenin dışında tutulduğunu belirten Seracettin Kayaoğlu “Şu anda döner sermaye alanlar 375 sayılı KHK ek 3. maddesi uyarınca , bütçe yılı toplamında aldığı döner sermaye, Bakanlar Kurulu kararı ile verilen ek ödemeden düşük olduğu takdirde aradaki fark yıl sonunda kendisine ödenecektir” dedi.
Ankara Dr Zekai Tahir Durak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan ünitesinde 40"a yakın bebeğin yaşamını yitirmesini iş yoğunluğu ve personel yetersizliğine bağlayan Aydın Tabip Odası Başkanı Seracettin Kayaoğlu “Hastanede 20 bebeğe bir hemşire düşmesi, sorunlu bebeklerin sevklerinin fazla oluşu ve tek küvezde birden fazla bebeğin bakılma zorunluluğu enfeksyon riskini ve ölümlere arttırmıştır. Bebek ölümlerini önlemek için yeterli eğitilmiş personel, yeterli küvez ve uzman kadroya ihtiyaç var” diye konuştu.