ADANA'da, bir apartmanın 9'uncu katında çıkan yangında mahsur kalan 25 yaşılarındaki Merve Elibol ile kızı 1 yaşındaki Reyyan kurtarıldı. Yangından kurtarılan Merve Elibol, bebeğine sarılıp sevinçten gözyaşına boğuldu.
Yurt Mahallesi Kasım Ener Bulvarı'nda bulunan 9 katlı Özkoza Apartmanı'nın en üst katında oturan Kemal Elibol'a ait dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede daireyi sarması üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne haber verildi. Yangın, aynı katta Elibol'un kardeşine ait daireyi de etkisi altına aldı.

Dumandan gözgözü görmezken, yan dairenin balkonunda Merve Elibol kucağında kızı Reyyan olduğu halde, “Bizi kurtarın. Nefes almakta güçlük çekiyoruz” diye bağırarak yardım istedi.
Hortumla yangını söndürmekte güçlük çeken itfaiye ekipleri, mahsur kalan anne ve kızı farkedince çok katlı merdivenli itfaiye aracı çağrıldı. Merdivenli itfaiye aracının kısa sürede olay yerine gelmesine rağmen girebileceği alanın dar olması kurtarma çalışmalarında güçlük yaşanmasına neden oldu. Zaman zaman vatandaşlar ile itfaiyeciler arasında tartışma yaşandı. İtfaiye aracının apartmana yaklaştırılmasının ardından bazı itfaiyeciler de yangının çıktığı daireye ulaşıp balkondan mahsur kalan anne ve kızın yanına geçti.
Merdivenin 9'uncu kata uzatılmasının ardından itfaiyeciler anne kızı çok katlı merdivendeki sepetin içine aldı. Aşağıya indirilen Merve Elibol, kızına sarılıp, yangından kurtulmanın sevinciyle gözyaşına boğuldu. Anne ve kıza yangın yerine gelen ambulansta ilk müdahale yapıldı. Daha sonra anne- kız, Numune Hastanesi"ne götürülerek tedavi altına alındı, dumandan etkilendikleri, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. İtfaiye ekipleri yangının neden çıktığını araştırıyor.

Milliyet