Torununu nasıl iyileştirebilirim stresi ve mavi kapak toplama yorgunluğu sonucu beyin kanaması ve kısmi felç geçiren 63 yaşındaki Hüseyin Eşsiz, başkan Alıcık’ın müjdeli haberi sonrası rahatladı.

Torunu için ölümden dönmüştü

8 yaşındaki torunu Burcu Akbolca’ya akülü araba alabilmek için çevre ilçe ve illerde yaptığı çalışmalarla yaklaşık 170 kilo kapak toplayan fedakar dede, yaşadığı stres nedeniyle evinin önünde beyin kanaması geçirdi. Geçirdiği beyin kanaması sonucu sol kolu felç olan ve 2 gün yoğun bakım ünitesinde yatan Eşsiz, Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaşlı fedakar dedenin torunu için yaptıklarını duyan Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, Hüseyin Eşsiz’i hastane odasında ziyaret ederek akülü araba tahsis edeceğinin müjdesini verdi.
Torunu için ölümden dönen Hüseyin Eşsiz’i hastane odasında ziyaret eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Nazilli’de engelliler için yaptığımız desteğin ne kadar az olduğunu bu fedakar dedemizin yaptıklarını öğrendikten sonra öğrendim. Olaydan haberdar olur olmaz akülü araba siparişi verdik. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza 44 adet akülü araba teslim etmiştik. Minik Burcu’ya 45. aracımızı hediye edeceğiz. Tabiî ki öncelikle senin taburcu olmanı bekliyoruz. Akülü arabayı torununa seninle birlikte götüreceğiz. Engelli vatandaşlarımızın Belediye’ye başvurmasını istiyorum. Nazilli’de belirli aralıklarla ihtiyaç sahibi engellilerimize bu araçları temin edeceğiz” dedi.

“AMELİYAT İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”
Kızının iyileşme umuduyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine giden aile, kızlarının iyileşmesi için öncelikle kalça çıkıklığı ardından da mesane ve kas uzatma ameliyatı yapılınca hastalıklarından kurtularak yürüme şansı bulacağı müjdesi ile çok sevindi.
Başkan Alıcık’a teşekkür eden anne Firdevs Akbolca; “Kızım bu ameliyatları geçirirse büyük oranda sağlığına kavuşmuş olacaktı. Ancak ADÜ’de bu ameliyatları yapacak olan doktorların istifa ettiklerini öğrendik. İstifa öncesi ameliyat gününü altığımız kalça çıkıklığı ameliyatı iptal edildi. Şuanda elimiz kolumuz bağlı durumda bekliyoruz. Ben Asgari ücretle çalışan bir kadınım. Babam emekli ve maddi gücümüz yok. Araştırdığımız kadarıyla sadece kalça çıkıklığı ameliyatı için 9 Bin TL gibi bir ücret gerekiyor. Diğer ameliyatlarıyla birlikte kızımın sağlığa kavuşması için 20-25 Bin TL’ye ihtiyacımız var. Devletimizden ve hayırseverlerimizden destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“DEDEMİ ÇOK ÖZLEDİM”
Dedesinin kendisine akülü araba alabilmek için her gün kapak topladığını ve bu nedenle hastalanmasından dolayı çok üzgün olduğunu kaydeden Burcu ise, şunları söyledi: Dedem benim her şeyim. O hep bizim için çalıştı. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Çok özlediğim için hastanede ziyaret etmek istedim ama izin vermediler. Dedemin hastaneden çıkmasını dört gözle bekliyorum. Dedemi çok seviyorum ve çok özledim. Dedeciğim ne olur çabuk iyileş de seni doyasıya kucaklayayım”