Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan emekli Fikri Durmaz'ın ABD'de üniversite eğitimi gören oğlu Ahmet Anıl Durmaz, tatil için ailesinin yanına geldi. Durmaz, geçen 24 Eylül'de Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Oktoberfest"e katıldı. Burada kendisi gibi üniversiteli 3 arkadaşı ile eğlendi. 4 arkadaş eğlencelerine, Abdurrahman Yaşar Namlı"nın Meltem Mahallesi"ndeki evinde devam etti. Festival yerinde ve arkadaşının evinde aşırı derecede alkol aldığı ve sabaha karşı sızdığı iddia edilen Durmaz, sabah arkadaşları tarafından ölü bulundu. Ahmet Anıl Durmaz'ın cenazesi, gözyaşları arasında Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.
Ahmet Anıl Durmaz"ın otopsi raporu, olaydan 2.5 ay sonra tamamlandı. Adli Tıp Kurumu"ndan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı"na geçen hafta gönderilen otopsi raporuna göre üniversiteli gencin kanında, 2 miligram/litre eroin tespit edildi. Aldığı uyuşturucunun yanında alkol de tükettiği tespit edilen Ahmet Anıl Durmaz"ın solunum durması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Uzmanlar, gencin kanında belirlenen eroin oranının, ölümcül doz olan 0.2 miligram/litrenin 10 katı olduğuna dikkati çekti.
Polisin olay yeri raporunda da Durmaz'ın öldüğü yatağın yanında bulunan sehpa üzerindeki beyaz renkli toz ile isli alüminyum folyodaki maddelerin kriminal incelemesinde eroin, sargı bezi içerisinde bulunan kahverengi toz maddenin ise yeşil reçeteye tabi sakinleştirici olduğunun belirlendiğine dikkat çekildi.
Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU

Almanya"nın Bavyera Eyaleti"ndeki Münih kentinde düzenlenen "Oktoberfest"in Antalya"da yapılan benzeri, bazı dernekler ve siyasi parti temsilciliklerinin eleştirilerine hedef olmuştu. STK'lar organizasyonu yapan Büyükşehir Belediyesi'ni gençleri alkol kullanmaya özendirmekle suçlamıştı. Eleştiriler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ise, “Ölümü festivale bağlamak abesle iştigaldir. Gerçek ölüm nedeni otopsi sonunda anlaşılacaktır” demişti.

DHA