Adana"da, hiçbir uyarı levhası olmayan 20 metre derinlikteki metro durağı iki polis için "son durak" oldu. Otomobilleriyle bu metro durağına uçan polis memurları İsmail Özder ile Emre Gildir feci şekilde can verdi. Polislerin meslektaşları ve yakınları belediyeye ateş püskürdü.

Adana"da, yıllardır yapımı devam eden ve hiç bir uyarı levhası bulunmayan 20 metre derinlikteki metro durağına uçan otomobilde 2 polis yaşamını yitirdi. Olay, gece saat 02.00 sıralarında Mücahitler Caddesi"nin bitiminde bulunan Fatih Metro İstasyonu"nda meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü"nde görevli polis memuru 37 yaşındaki İsmail Özder, yönetimindeki 01 UM 074 plakalı otomobili ile Mücahitler Caddesi"nde arkadaşlarını bıraktı. Yanında bulunan meslektaşı 27 yaşındaki Emre Gildir"le yoluna devam eden Özder, caddenin bitiminde bulunan metro istasyonunu son anda fark edince frene bastı ancak otomobili durduramayan otomobil yaklaşık 20 metre yer altına inen istasyon merdivenlerine uçtu ve takla attı.



İkisi de kurtarılamadı

Çevrede bulunanlar yardıma koşarak, polis ve sağlık ekiplerine gelinceye kadar iki yaralıyı çıkardı. Gelen sağlık ekibi, İsmail Özder"i Çukurova Devlet Hastanesi"ne, Emre Gildir"i ise Adana Numune Hastanesi"ne götürdü. İsmail Özder hastaneye ulaştırılamadan, Emre Gildir ise doktorların tüm çabasına karşın kazadan 3 saat sonra yaşamını yitirdi. Hastaneye kan vermek için akın eden meslektaşları, Emre Gildir"in de kurtarılamadığını öğrenince yıkıldı, yakınları sinir krizi geçirdi. Metro istasyonuna uçan otomobil çekici ile kaldırılırken, çevre sakinleri kaza yerinde metronun herhangi bir uyarı levhası bulunmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Anneden yürek yakan ağıt

Polis memurları İsmail Özder ve Emre Gildir, törenle son yolculuklarına uğurlandı. Oğlunun tabutuna sarılmak isteyen Dudu Özder, “Bana gideceğini söylemedin. Nereye gidiyorsun? Beni, aileni bırakıp nasıl gidiyorsun?” diye gözyaşı döktü. Kardeşi Eray Özder de ağabeyinin fotoğrafına sarılıp ağladı. Bekar polis memuru Emre Gildir"in yakınları da fenalık geçirip ağıt yaktı. Polis memurlarından İsmail Özder"in cenazesi Kozan İlçesi"nde, Emre Gildir"in cenazesi ise Karaisalı İlçesi"nde toprağa verildi.

Metro durağının girişinde uyarı levhası ve koruma bariyeri olmaması kazaya davetiye çıkardı. 20 metre derinlikteki durağa uçan araç hurdalık oldu, içindeki iki polis de feci şekilde can verdi.