Rapora göre evlerinin kümesinde elleri bağlı halde ölü bulunan Medine"nin, canlı canlı gömülürken bilinci açıktı. Onu gömdüğü iddia edilen dede ve baba tutuklu.

ADIYAMAN"ın Kahta İlçesi"nde cesedi, evlerinin kümesinde gömülü halde bulunan 16 yaşındaki Medine Memi"nin, üzeri toprakla örtülürken sağ ve bilincinin açık olduğu olduğu ortaya çıktı. Önceki raporlarda genç kızın canlı ancak baygın halde gömülmüş olabileceği belirtiliyordu.

Erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle dedesi ve babası tarafından öldürüldükten sonra cesedinin kümeste kazılan çukura gömüldüğü iddia edilen Medine Memi"nin cesedine, Malatya Adli Tıp Kurumu"ndaki otopsinin ardından İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi"nde mikroskobik inceleme yapıldı. Vücudunda ciddi darp izi olmadığı belirtilen genç kızın, gömüldüğü zaman hayatta ve bilincinin açık olduğunun anlaşıldı.

Ellerini bağladılar

Yetkililer, şu bilgiyi verdi: “Medine Memi"nin cesedi 2 metrelik bir çukurda elleri bağlı ve oturur vaziyette bulunmuş, Malatya Adli Tıp Morgu"na gönderilmişti. Burada yapılan ilk otopside genç kızın gömüldüğünde canlı olduğu belirlenmişti. Ancak ardından mikroskobik dediğimiz inceleme de tamamlandı. Çıkan sonuç ürpertici. Çünkü elimizdeki verilere göre, vücudunda ciddi darp izine rastlanmayan, kanında uyuşturucu veya zehirli bir madde bulunmayan genç kız elleri bağlı ve bilinci açıkken gömüldü. Zira genç kızın mide ve ciğerlerinde yoğun toprak olduğu belirlendi.”

Olayla ilgili baba Ayhan Memi, dede Fethi Memi ve anne İmmihan Memi gözaltına alınmış, baba ve dede çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Baba Ayhan Memi ile dede Fethi Memi, sevk edildikleri mahkemede susma hakkını kullanmıştı.- hürriyet