ADANA'da, mahkumiyetini iyi hali nedeniyle Adliye'de çaycılık yaparak geçiren, bu sırada tanıştığı zabıt katibi 34 yaşındaki Derya Boğa'yı bıçaklayarak öldüren 32 yaşındaki Deniz Çulhaoğulları, DHA'yı arayarak, “Yakında teslim olacağım. Güvenlik korkusu nedeniyle kaçtım” dedi. Boğa ile 9 aydır devam eden arkadaşlıkları olduğunu öne sün Çulhaoğulları, “Beraberliğimiz olmuştu ama beni bir anda silip attı. Seyyar satıcıdan 10 liraya aldığım bıçakla onu öldürdüm. Olay nedeniyle değil ama onu tanıdığım için pişmanım. Keşke onu tanımasaydım” dedi. Derya Boğa'nın Facebook'ta bir ölüm testini çözdüğü, orada "Yakınlarınızdan helallik isteyin" mesajı ile karşılaştığı da öğrenildi.

11 Ocak'ta işlenen cinayetin ardından kaçan Deniz Çulhaoğulları, yakında teslim olacağını, güvenlik korkusu nedeniyle kaçtığını söyledi. DHA muhabirlerine, teslim olmadan önce "gerçekleri" anlatacağını söyledi. Çulhaoğulları, Derya Boğa ile aralarında bir aşk yaşandığını, izinli günlerinde buluştuklarını, yazın birlikte tatil yapıp, bir pansiyonda 2 gün birlikte kaldıklarını iddia etti. Çulhaoğulları, evlilik planı yaparken neden bu olayın gerçekleştiğini de anlayamadığını söyledi. Eşini ve kayınpederini yaraladığı için, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanıp, 25 yıl hapse hüküm giydiğini, 9 yıldır cezaevinde olduğunu, tahliyesine ise 71 günü kaldığını anlatan Çulhaoğulları, “Derya ile 2009"un mart ayında adliyede çaycılık yaparken tanıştım. Kendisi 3'üncü kattaydı, ben 4'üncü katta çaycılık yapıyordum. Kendisi arkadaşlık teklif etti. Tanıştıktan bir ay sonra "Derya hanım deme, Derya diye hitap et" dedi. Hatta mahkeme salonunda ilk kendisi beni öptü. Açık cezaevinde olduğum için izin alabiliyordum. Bu nedenle kısa süreli dışarı çıkıyordum. Yazın Erdemli'de bir pansiyonda birlikte kaldık. Olay günü yanında bulunan avukat arkadaşı da arkadaşlığımızı biliyor. Beraberliğimizin görüntüleri var. Mahkemeye sunacağım” dedi.

HER AKŞAM BERABERDİK

Evlenme planları yaptıklarını, eşya almaya başladıklarını söyleyen Çulhaoğulları, çeşitli zamanlarda, kendisine, “Başkasıyla beraberim. Psikolojim bozuk” diyerek ayrılmak istediğini söylediğini, sonra yine arkadaşlığı sürdürdüğünü, işlediği suç nedeniyle ailesinin de tedirginliği olabileceğini kendisine ilettiğini söyledi. 5 gün izin alarak cezaevinden çıktığını, cinayet günü de teslim olması gerekirken olayın yaşandığını belirten katil zanlısı, olayın gelişimini şöyle anlattı:

“Bu izinde her gün akşamları beraberdik. Olay günü de 1.5 saat beraberdik. Kahve içtik, sohbet ettik. Olaydan önce 71 günüm vardı tahliyeme. "Tahliyene az kaldı. Nasıl bir yol çizmemiz lazım" dedi. Dönerken, "Sen eşini vurdun. Acaba ailem bir şey der mi?" demeye başladı. 9 ay beraberdik, tatilde birlikte olduk, birden niye böyle söylediğini anlayamadım. Yazın beni evine bile alacaktı, ailesi yazlıktaydı, evlerine gittik, kapıcı gördüğü için almadı. Her şey kendi isteğiyle başladı. 9 ay boyunca karşılık vermeyen bir insan telefonla saatlerce konuşur mu? Kürkçüler Açık Cezaevi'nde 5 telefon var. Bu telefonların yanı sıra, kendisinin ve evinin telefon kayıtlarına bakıldığında görüşmelerimiz ortaya çıkar. İznim bittiği halde beni lafa tuttuğu için yetişemedim. İnfazım yanacaktı. Kendisini aradım. "Erken gitseydin, karışmam. Bu saatten sonra bir erkek arkadaşım da olabilir. Sen cezaevinden zaten çıkıp gelemezsin" dedi. Bu sözleriyle şoke oldum. Sen 9 ay boyunca bunları bana söylemedin ki. Başıma bela açacağını düşünmüştüm. Daha önce de bırakmak istedim, olmadı. Bana niye bunu yaptı, hala akıl erdiremiyorum. Gerçekten üzülüyorum. Onunla konuşmak için evlerinin önünde bekledim. Akşam saatleriydi. Saat tahminen 17.20'di. "Derya ne yapıyorsun? Niye beni bu yola sevk ettin?" dedim. "Bana ne" deyince, olan oldu.”

Olay yerine gitmeden önce bir seyyar satıcıdan 10 liraya bıçak aldığını söyleyen Çulhaoğulları, “Biraz büyük bir bıçak. 15 santimlik. Benim teslim olamayışım, onun sözleri bu olaya neden oldu. Yoksa 9 yıl hapis yatan, 71 günü kalan bir insan böyle bir şey yapar mı? Oraya öldürmek için gittim. Her şeyi göze aldım artık. Kendisiyle tanıştığım için pişmanım. Benimle beraber olup, beni bu yola düşürmesinden pişmanım. Her şeyi kendisi yazdı, oynadı, çizdi. Böyle olmasını belki kendisi istedi. Ama ben kendisiyle tanıştığıma, ona çay götürdüğüme pişmanım. Keşke kendisini tanımasaydım. Beni adliyeye götürmeselerdi. Çok pişmanım adliyede çalıştığıma, onunla tanıştığıma. Beni bu durumlara o soktu” dedi.

17 aydır adliyede çalışan, çay ocağındaki hizmeti nedeniyle aylık 93 lira ödenip, sosyal güvencesi de yapılan Çulhaoğulları, suç aleti bıçağı olay yerine 500 metre uzaklıkta bir çöp bidonunun içine attığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, öldürülen Derya Boğa'nın, üyesi olduğu internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki bir ölüm testini çözdüğü ortaya çıktı. Boğa"nın 5 Nisan 2009"da çözdüğü testte şu ifadeler dikkat çekti:

"Derya, "Ölüm Tarihini Öğren" testini çözdü ve sonucu "Ölüm Günü: 12 Kasım 2044" çıktı. Aslında pek de uzun süreniz kalmamış. Hatta uzakta olan akrabalarınız ve sevdiklerinizden helallik toplamaya başlasanız iyi bile edersiniz. Ömrünüzün geri kalan yıllarını da bilgisayar başında geçirmeyin. Bizden size sadece ufak bir tavsiye her şeyin tadını çıkarın, hiçbir şeyi dert edip, kafanıza takmayın."

Derya Boğa'nın arkadaşlarıyla ve ailesiyle çektiği fotoğraflara yaptığı yorumlarıyla neşeli tavırları da dikkat çekti.

FACEBOOK"TAKİ İLGİNÇ ÖLÜM TESTİ

"ÖLDÜRMEK İÇİN GİTTİM"