TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi, 2009-2010 iş yılı olağan genel kurul toplantısı Söke TARİŞ tesislerinde yapıldı.
Günercin Azbazdar"ın divan başkanlığını, Ömer Yıldız ve Ali Ateş"in de divan üyeliklerini yaptığı olağan genel kurul toplantısına TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar, Söke Pamuk Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulları başta olmak üzere, genel kurula katılmaya haiz üretici ortaklar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi olağan genel kurul toplantısında açılış konuşmasını kooperatif başkanı Mehmet Özbaş yaptı.
Sıkıntılı bir dönemde göreve gelmelerinin ardından TARİŞ"e olan güveni yeniden sağlamak üzere çalışmalar yaptıklarını belirten Kooperatif Başkanı Mehmet Özbaş; “Uzun yıllardır maliyetini karşılayamayan pamuğun daha iyi değerlendirilmesi, kooperatifçiliği sürdürülebilmesi ve güçlenmesi için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Birlik Başkanımız Sayın Azbazdar"ın kararlı duruşu, bilgileri ile güzel günlere ulaşacağımızın inancını yaşıyoruz” dedi.
Genel Kurul toplantısında TARİŞ Söke Müdürü Mehmet Karayel tarafından 2009-2010 iş yılı yönetim, denetim kurulu raporları, bilanço, envanter ve gelir-gider farkı hesapları okundu. Raporlar oy birliği ile kabul edilirken; yönetim ve denetim kurulları genel kurula katılanlar tarafından ibra edildi.
TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi 2009-2010 iş yılı olağan genel kurul toplantısında kürsüye gelen TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar; Birliği durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği"nin 263 milyon TL civarında borcu olduğu belirten Azbazdar, bankalara olan borçların yeniden yapılandırıldığını, alınan krediler ve borçların ödenmeye başladığını ifade etti. Azbazdar; göreve gelmelerinden sonra yapılan tasarruf tedbirleri ile gayrimenkul satışları ile elde edilen geliri aktardı.
“TEHDİT EDİLİYORUM”
Kendilerinden önce görevde olan Birlik yönetimin hala ibra edilmediğini, yaklaşık bir yıldır Birlik hesaplarının incelemede olduğunu ifade eden Mehmet Beliğ Azbazdar; özel denetim kurumlarınca yan kuruluşlar olarak nitelendirilen AYMA, YEMTA gibi kuruluşların da denetimlerini yaptırdıklarını söyledi. Yan kuruluşlarda yapılan incelemelerde usulsüzlüklerin ortaya çıkarıldığını ifade eden Mehmet Beliğ Azbazdar; “Bu nedenle bazı kişiler tarafından tehdit edilmeye başladık. Bizi ölümle tehdit ediyorlar. Bir tek Allah"a can borcumuz var, bir canımız var. O"nu da bir tek Allah alır. Kimseden korkumuz yok” dedi.
Azbazdar, usulsüzlüğün ortaya çıkarıldığı yan kuruluşun ismini vermezken; usulsüzlük miktarının yaklaşık 2.5 milyon TL olduğunu belirtti.
“ÜRETİCİYE BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI”
TARİŞ"in 1910 yılında üreticiyi acımasız tüccardan korumak için kurulduğunu ve bu görevini devam ettireceğini söyleyen Birlik Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar; “Bugün Söke Ovası"nda 350 Bin dönüm pamuk ekilebilir arazinin 80-90 Bin dönümü üreticinin elinde değil, tacirin eline geçti. Bugünün 1910 yılından ne farkı var. 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında pamuk üreticilerinin çektiği sıkıntılar unutulmamalı. Bugün daha fazla birbirimize sarılma, birlik ve beraberlik içinde olmanın zamanıdır. Birbirimizden hoşlanmıyor, tarzlarımızı beğenmiyor olabiliriz ama ortak menfaatlerimiz için güçbirliği yapmak zorundayız. Hepimizin hataları olabilir ancak elimizden gelenin en iyisini hep birlikte yapmak zorundayız” diye konuştu.