Zaman Gazetesi muhabiri Emre Soncan"ın hazırlayıp sunduğu Samanyolu Haber Radyo"da yayınlanan PolitikAnkara programına konuk olan Şamil Tayyar, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a yönelik birçok suikast planının deşifre edildiği bilgisini veren Tayyar, son dönemde DHKP-C"nin bir suikast girişiminin son anda önlendiğini, Başbakan Erdoğan"ı havaya uçurmak için hazırlanan patlayıcıların imha edildiğini açıkladı.

Özellikle Ergenekon soruşturması sürecinde yaptığı haber ve analizlerle dikkat çeken Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Tehditlerle ilgili olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"ne bilgi verdiğini anlatan Tayyar, “Onlar da koruma tedbirlerini alıyorlar. Bazen benim kendi aldığım tedbirler oluyor. Konferanslara giderken özel tedbirler alınıyor, programlarımı, uçak saatlerimi değiştiriyorum. Özel araba kullanmıyorum. Ama bütün bu tedbirler güvence sağlamaz. Bu biraz da inanç meselesidir. Kendimizi yukarıya teslim ettik. İnandığımız mücadeleye devam ediyoruz” dedi. - haber 7