ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde, BMW marka otomobille kamyonun altına girerek hayatlarını kaybeden üniversite öğrencileri 20 yaşındaki Melih Enes Bülbül ile 21 yaşındaki Egemen Acar'ın, 15 ay önce paylaşım sitesi Facebook'taki yazışmaları, hız tutkularını ortaya çıkardı. Acar, 200 kilometre ile giderken hız göstergesinin fotoğrafını çekerek sitesine koyan Bülbül'e, "Yalnızken 200 yapıp, çekiyosun. Helal olsun kardeşim. Bir de İstanbul içi 250'yi beraber göreceğiz, sözün var" dedi. Bülbül ise, "İnşallah kardeşim. Ölene kadar böyle. Tutku bu ne yapalım. Bundan ölecez zaten sanırım" diye yazdı.

CESETLER GÜÇLÜKLE ÇIKARILDI

Dün saat 17.30 sıralarında Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasındaki Tersaneler Mevkii'nde meydana gelen kazada, Ereğli'den Alaplı yönüne giden Mehmet Enes Bülbül yönetimindeki 34 MRG 69 plakalı BMW marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Sami Silahlı'nın kullandığı 81 BP 602 plakalı kamyonun altına girdi. Çarpışmanın etkisiyle kamyon ve otomobil yol kenarına savrulurken, otomobil sürücüsü Mehmet Enes Bülbül ile yanında bulunan arkadaşı Egemen Acar olay yerinde öldü. İtfaiye ve sivil savunma ekipleri, demir yığınına dönen araç içinde sıkışan Bülbül ve Acar'ın cesetlerini yaklaşık 1.5 saat süren çalışmayla çıkarabildi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ereğli'de sac tüccarı bir işadamının oğlu olan Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 3'üncü sınıf öğrencisi Melih Enes Bülbül ile Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Egemen Acar'ın cenazeleri bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Bülbül'ün cenazesi Ereğli'deki Hatip Camii'nde, Acar'ın cenazesi de Alaplı'daki Merkez Camii'nde cuma namazının ardından kılınan cenaze namazlarından sonra defnedildi.

BUNDAN ÖLECEZ ZATEN SANIRIM

Kazanın, Bülbül'ün aşırı hız ve hatalı sollama yapması sonucu meydana geldiği iddia edilirken, Bülbül ve Acar'ın, paylaşım sitesi Facebook'ta 13 Mayıs 2008'deki yazışmaları hız tutkularını gözler önüne serdi. Acar, 200 kilometre ile giderken hız göstergesinin fotoğrafını çekerek sitesine koyan Bülbül'e, "Yalnızken 200 yapıp, çekiyosun. Helal olsun kardeşim. Bir de İstanbul içi 250'yi beraber göreceğiz, sözün var" dedi. Bülbül ise, "İnşallah kardeşim. Ölene kadar böyle. Tutku bu ne yapalım. Bundan ölecez zaten sanırım" diye yazdı. Bülbül, aynı fotoğrafın altına, "Arkadaşım manyak mısın? Yavaş gitsene, nedir bu hız merakı?" diye yazan bir arkadaşına, "Kardeşim merak değil bu, tutku, zamana meydan okumak" dedi. Bülbül, "En sonunda 200 kilometre hızla viraja girmeyi başardın mı? Tebrik ederim" diyen başka bir arkadaşına, "Mustafacığım, bu hızla viraja girmeye başlayalı çok oldu da, şimdi bu hızla yanlamaya çalışıyoruz. Drift is an art" diye cevap verdi. Bülbül, "Madem bu hızı yapıyorsun, bari emniyet kemerini tak, bak orada ışık yanıyor" diyen arkadaşına, "Bak o beni fena bozuyar işte", "Kim tutar seni" yazan başka bir arkadaşına ise, "Tutamıyorlar zaten" diye yazdı.

Bülbül'ün ölüm haberini alan arkadaşları da, Bülbül ve Acar'ın Facebook'taki sitelerine çok sayıda mesaj yazıp üzüntülerini dile getirirken, kazaya inanamadıklarını söylediler.

Melih Enes Bülbül'ün Facebook'taki arkadaşlarıyla yazışmaları:

Ö.Ç.: Arkadaşım manyak mısın? Yavaş gitsene, nedir bu hız merakı?

Melih Enes Bülbül: Kardeşim merak değil bu tutku...Zamana meydan okumak.

E.Ç.: Helal kardeşim...

M.E.: En sonunda 200 km hızla viraja girmeyi başardın mı? Tebrik ederim...

Melih Enes Bülbül: Eyvallah Enescim.

Melih Enes Bülbül: Mustafacım, bu hızla viraja girmeye başlayalı çok oldu da, şimdi bu hızla yanlamaya çalışıyoruz:):):):) drift is an art.

M.Y.A.: Melih madem bu hızı yapıyosun bari emniyet kemerini tak, bak orada ışık yanıyor.

Melih Enes Bülbül: Bak o beni fena bozuyor işte:):)

A.G.: BMW'si var, 200'e hız diyor adam ya. İbrenin hakkını ver aslanım, bekliyoruz o resmi de :)

Melih Enes Bülbül: Hem kullanıp hem resim çekmeye kalkınca bu kadar oluyor. O da gelir yakında.

M.Y.A.: Gaza sonuna kadar da basmıyor zaten. Yakıt tüketim ibresinden de görüldüğü gibi.

Melih Enes Bülbül: Eyvallah kardesim. Amet abi yereceğine takdir ediyorsun. Cesarete, emeğe saygı lütfeeeen!!!

M.Y.A.: Yok hacım o manada değil. Fotoğraf çekmek için ayağını gazdan çekmişsin manasında dedim.

Melih Enes Bülbül: Ahmet abiye diyorum hacım zaten, sana lafım yok. Benden ne istiyor bu Ahmet abi yav):)

M.Y.A: Kıskanıyor abi :)

Melih Enes Bülbül : Estağfurullah da ne istiyor bu adam benden ya bi bilsem. Kedisini çok elliyoz ona mı kızıyor ki?

A.G.: Kedimi karştırmayın :) Kardeşim ibrenin hakkını ver dedik, bir şey demedik. 250 diyor bak, daya ona ibreyi :)

Egemen Acar: Yalnızken 200 yapıp çekiyosun. Helal olsun kardeşim. Bir de İstanbul içi :) 250'iyi beraber görecez sözün var:)

Melih Enes Bülbül: İnşallah kardesim. Ölene kadar böyle. Tutku bu ne yapalım:):)(bundan ölcez zaten sanırım)

Egemen Acar: Allah korusun kardeşim...

Melih Enes Bülbül: Amin sağolasın.

A.G.: Kısmet

Melih Enes Bülbül: Ahmet abi ayıp oluyor ha. Ölmemizi mi istiyorsun? Bu kadar belli edilmez ki...

A.G.: Hepimiz ölecez aslanım :))

Melih Enes Bülbül: Abi ölecez de senin niyet belli direk ha:):) Neyse saygılar, hürmetler. Abimizsin, ne kadar niyetin bozukta olsa:)

A.G: :))) le şimdi ölün mölün bizi alırlar içeri ben silim bunları :))

Melih Enes Bülbül : Al işte ne denebilir ki bu adama yaw!

A.G.: Adımlarına dikkat et düşme :) He bir de kemer tak :))

S.O: Kim tutar seni:)

Melih Enes Bülbül: Tutamıyorlar zaten :):):)

S.O.: :) O zaman süper :)

DHA