KOCAELİ'deki Kandıra F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olan Alaattin Çakıcı ile Edirne F Tipi Cezaevi'nde yatan Nuri Ergin arasında mektuplaşma ve ziyaretçiler aracılığıyla süren tehdit savaşları, dava konusu oldu. "Nuriş" lakabıyla bilinen Nuri Ergin'in, “Beni ve dışardaki yakınlarımı ölümle tehdit ediyor” diyerek hakkında şikayetçi olduğu Alaattin Çakıcı bugün Kandıra Adliyesi'ne getirilerek savcıya ifade verdi.

Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin"in şikayeti üzerine Edirne Mahkemesi"nde açılan dava kapsamında, Kandıra Adliyesi"ne sıkı güvenlik önlemleri altında getirildi ve savcıya ifade verdi. Alaattin Çakıcı, savcıya verdiği ifadesinde Edirne F Tipi Cezaevi'nde yatan Nuri Ergin ve kendisi gibi Kandıra F Tipi Cezaevi"nde yatan onun kardeşi Vedat Ergin ile aralarındaki anlaşmazlığı anlattı. Nuri Ergin"e gönderdiği mektubu da kabul eden Alaattin Çakıcı, Ergin kardeşlerin yakınlarının Adnan Şenses gibi yaşlı ve saygın bir sanatçıyı bile tehdit ettiklerini, bunun kendisinin ağrına gittiğini ve mektubu bunun için yazdığını söyledi. “Erkek adamsa benimle problemi varsa benimle paylaşmalıdır. Ben ona "Şebek" dedim” diyen Çakıcı, Nuri Ergin"in Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürü, MİT Müsteşarlığı'na ve Cumhuriyet Başsavcılığı"na verdiği dilekçelerle, “Alaattin Çakıcı bizi öldürtecek, ailemize zarar verecek. Bunun önlemini alın. Eğer önlem almazsanız bunun sorumlusu sizsiniz. Çünkü Alaattin Çakıcı"ya bu imkanları siz sağlıyorsunuz” dediğini belirtti.

ÖLÜM PSİKOZU YAŞIYOR

Çakıcı, avukatının da hazır bulunduğu ifadede resmi tutanaklara da geçen şu sözleri söyledi:
“Sokakta can alırken bunu düşünmediniz mi? Şimdi içine ölüm korkusu girdi. Ölüm psikozunu yaşıyor. Kendisi hem kel hem foduldur. Hem "Beni koruyun" diyor. Hem de Başbakan'a, Emniyet Müdürü'ne hakaret ediyor. Lütfen savcılık bunların araştırmasını yapsın. Ben onun ailesinden kimseye dokunmadım.”

Ataattin Çakıcı ifadesinin bir bölümünde de şu anda Türkiye"nin karmakarışık olduğunu, kendisinin de yıllardır cezaevinde yattığını söyleyip, şunları söyledi:
“DGM"nin verdiği kararı Yargıtay onaylıyor. 2 yıl sonra kesinleşen kararı aynı mahkeme yasal olmayan şekilde değiştiriyor ve fazladan 3.5 artı 7.5 sene yatırmak istiyorlar. Avusturyalılar beni Fransa"ya sormadan iade ediyorlar. Ben bunları Yargıtay"a da gönderdim. Trabzon"da dünyaya geldim. 5.5 yaşımdan sonra İstanbul'da yaşadım. İzolasyon süreci devam ediyor. Bir insanda fiziki ve ruhsal hastalıklar ister istemez meydana gelebilir. İnfazım yandığı süreç içersinde ortalama hesapla 89 yaşında cezaevinden tahliye olacağım. İnsan ömrdü 3 halkadır. Ölüm beni ya burada ya da dışarıda yakalayacak. Avusturya ve Türkiye şahsıma karşı suç işlemiştir.”

Alaattin Çakıcı, Nuri Ergin"in şikayeti üzerine Edirne Mahkemesi"nde açılan davada verilecek ceza ne olursa olsun saygıyla karşılayacağını da belirtti.

DHA