Katil silahla girdiği okulda ölüm kusmadan önce şu sözü söyledi: "Daha hepiniz ölmediniz mi?" Bu sözü bağırdıktan sonra rastgele etrafa ateş etmeye başladı.

Katil Tim Kretschmer, okulda saldırıyı büyük bir soğukkanlılıkla gerçekleştirdikten sonra, bir rehineyi arabasıyla birlikte kaçırdı. Olay yerinden 40 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin araç parkında polis tarafından kıstırılan Kretschmer, çatışmada öldürüldü.

Almanya'nın güneybatısında bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda 9'u öğrenci 17 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerde biri Türk. Saldırgan bir alışveriş merkezinin parkında polisle girdiği çatışmada öldürüldü. 17 yaşındaki siyah giyimli saldırgan, baskın yaptığı okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci çıktı.

DÜNYADAN KISA KISA...

KÜRTAJ YAPTIRAN KADIN ÖLÜ BULUNDU
Almanya'nın Dortmund kenti yakınlarında, bir süre önce kürtaj yaptırmış olan ve ailesinin baskısı altında olduğu ileri sürülen genç Türk kadın G.S.'nin (20) cesedi bulundu. Polis, bir namus cinayeti kurbanı olmasından şüphe edilen G.S.'nin cesedinin bir çiftçi tarafından ormanlık bir arazide bulunduğunu bildirdi.

GÖMDÜĞÜ KİŞİ KOCASI DEĞİLMİŞ
Brezilya'da bir kadının ölen kocasının cenaze töreninde, bir başkasının yasını tuttuğunu öğrendi. Brezilya'da internetten yayımlanan bir haberde, 65 yaşındaki ev hanımı Sebastiana Cunha'nın dul kalıp kalmadığını öğrenmeye çalıştığı, çünkü öldüğünü sanıp cenaze töreni düzenlediği 44 yaşındaki kocasının ortadan kaybolduğu kaydedildi.

ÇİN POLİSİNDEN ACILI ÖNLEM
Çin'in güneybatısında polis, direksiyon başında uyuyup kalmalarına engel olmak için sürücülere acı biber dağıtıyor. Çongçing bölge polisi, Çin'de yaygın olan "bahar aylarında insanların daha uykulu oldukları" inancından hareketle, otoyollardaki istasyonlarda sürücülere biber dağıtmaya başladı. Minibüs şoförü Çen Jun, "Otomobil sürmekten yorgun düştüğünüzde biraz acı biber yemeniz gerçekten iyi gelir. Tetikte olmanızı sağlar" dedi.

HÜRRİYET