Gelişi güzel ve karayollarının genel kurallarına aykırı olanak yapılan, yapıldığı günden beri de onlarca ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaya yol açtığı için “Ölüm kavşağı” olarak adlandırılan, Kuşadası-Söke Karayolu üzerindeki Kipa alışveriş Merkezi önündeki kavşak, Kuşadası Belediyesi"nin girişimiyle yeniden düzenleniyor.
Bilindiği gibi, geçen yıl temmuz ayındaki belediye meclisi toplantısında Kipa kavşağı ile ilgili düzenleme yapılması amacıyla karar oybirliği ile alınmış ve proje hazırlanarak onay için Karayolları Genel Müdürlüğü"ne sunulmuştu. Kuşadası-Söke Karayolunun 8"nci kilometresinde bulunan kavşakla ilgili yapılan başvuruyu değerlendiren Karayolları Genel Müdürlüğü, projeyi Karayolları Aydın Şube Şefliğine bağlı ekiplerin denetiminde Kuşadası Belediyesi tarafından yapılmasına onay verdi.
Onay yazısının gelmesi üzerine Kuşadası Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü onaylı projenin uygulama çalışmalarına derhal başladı. Kuşadası Belediyesi ekiplerinin Karayolları Aydın Şube Şefliği denetiminde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, “ölüm kavşağı” olarak adlandırılan Kipa alışveriş merkezi önündeki kavşak, kısa süre içerisinde hazır hale getirilecek.
İzin aşamasının geçildiğini ve onaylı projenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak, Kuşadası"nda sayısız kazaya sahne olan kavşağın yeniden düzenleneceğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Söz konusu kavşakla ilgili belediyemize çok sayıda şikayet geliyordu. Kavşak düzenlemesini bitirdiğimizde, bu noktada meydana gelen kazaların da önüne geçmiş olacağız. Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için her şeyden daha önemlidir” dedi. -iha