BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde oturan 57 yaşındaki Ahmet Kanturvardar, 12 yıl önce anlaşmalı olarak boşandıktan sonra birlikte yaşadığı eşi 53 yaşındaki Şengül Yalçıner'i, öldürdü. Kanturvardar ifadesinde cep telefonunu arayan numarası belli olmayan ve kimliğini açıklamayan bir kişinin “Eşinin, Ayla ile ne işi var. O kadın kötü yolda. Sen ne biçim adamsın?” sözleri üzerine tartıştığı 3 çocuk annesi Yalçıner'i tabanca ile öldürdüğünü söyledi.
Olay bugün saat 07.00 sıralarında Mudanya İlçesi Güzelyalı Yalı Mahallesi Atatürk Caddesi 59'uncu Sokak'taki Astaş Apartmanı 6'ncı katında meydana geldi. 12 yıl önce borç ve icra nedeniyle anlaşmalı olarak boşandığı Şengül Yalçıner ile birlikte yaşayan Ahmet Kanturvardar'ın cep telefonu dün gece "gizli numaradan' arandı. Arayan ve kimliği belirlenemeyen erkeğin “Senin eşinin, Ayla ile ne işi var. O kadın kötü yolda. Sen ne biçim adamsın” diyerek telefonu kapatması ardından çift gece boyu tartışırken 3 çocuk babası Ahmet Kanturvardar, bu sabah tabancayla ateş etti. Kanturvardar daha sonra “Şengül"ü vurdum” dedikten sonra Güzelyalı Polis Karakolu"na giderek teslim oldu. Evde inceleme yapan polis 5 boş kovan tespit etti.
Çocukları evlendikleri için evde birlikte yaşayan Ahmet Kanturvardar ve Şengül Yalçıner'in komşuları, “Gece boyunca tartıştılar. Sabah kurşun sesini duyunca çok korktuk. Daha sonra gerçeği öğrendik” dedi.
Cinayetle ilgili soruşturmaya Mudanya Cumhuriyet Savcılığı"nca başlandı. Şengül Yalçıner"in ceseti otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu"na kaldırılırken sorgulaması devam eden Ahmet Kanturvardar ise “Adam öldürmek” suçundan adilyeye çıkartılacak.

DHA