Sabah saatlerinde Kadınlar Denizi'ndeki İmbat Otel'in sahilinde ölü olarak bulunan yunus, Kuşadası Belediyesi temizlik ekipleri tarafından alınarak gömülmek üzere götürüldü. Bilindiği gibi, yine geçen yıl mayıs ayında bir yunus, Kadınlar Denizi'nde karaya vurmuştu.
Sabah saatlerinde yunusun aniden Kadınlar Denizi sahilinde belirdiğini ve karaya vurduğunu kaydeden otel çalışanları, daha sonra yunusun üzerini örterek yunusun kaldırılması için Kuşadası Belediyesi'ne haber verdi. Kuşadası Kadınlar Denizi sahiline vuran sevimli yunus büyük üzüntü yaratırken, kokusundan ve fiziksel durumundan uzun süre önce öldüğü anlaşılan ölü yunus, Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından alınarak gömülmek üzere götürüldü. 

TIRTAK YUNUS
Tırtak (Delphinus delphis), bayağı yunus olarak da bilinir, yunusgiller (Delphinidae) familyasından Türkiye'nin bütün denizlerinde bulunan ve bütün dünyada büyük okyanusların farklı kısımlarında yaygın olan bir yunus türü. Tırtak Yunusgiller familyasının asıl örnek türüdür. Afalina türünün "Flipper" dizisi ile dünyaca ünlü olup insanların aklına örnek yunus türü olarak yerleşmesinden önce dünyaca en çok tanınan yunus türüydü. Sırtı siyah ya da kahverengi ve karın kısmı beyazımsıdır. Yanlarında açık sarı
renkten gri renge geçen uzun alanlar vardır. Yöresel olarak renklerinde farklar olabilir; bazılarının yanlarındaki sarı-gri alanlar tamamen eksiktir. Tırtak yunusu bütün yunusların ve hatta bütün balinaların arasında en renklisidir. Boyu 1,70-2,40 m olur.