Antalya'nın İncekum Beldesi Belediye Başkanı Fahri Baysal bıçaklı saldırıya uğradı. Kanlar içinde yere yığılan ve ölü taklidi yaparak saldırganın gitmesini bekleyen Baysal, kendini en yakındaki bir otele zor attı.

Vücudunda 11 bıçak darbesi bulunan İncekum Belde Belediye Başkanı Baysal'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. ANTALYA (İHA)
Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı İncekum Beldesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Fahri Baysal, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı.
İddiaya göre, 07 NCS 07 plakalı özel otomobiliyle Okurcalar Beldesi'nden İncekum Beldesi'ndeki evine giden MHP'li Belediye Başkanı Fahri Baysal, D-400 Karayolu Alarahan Kavşağı'nda Fatih K'nın yanında durarak konuşmaya başladı. Fatih K, Başkan Baysal'ı bilinmeyen nedenle çıkan tartışmada bıçakladı.

HAYATININ ROLÜNÜ OYNADI

Kanlar içinde yere yığılan Başkan Baysal, ölü taklidi yaparak saldırganların gitmesini bekledi. Ağır yaralanan Baysal saldırganın kaçmasının ardından aracını yaralı halde kullanarak 3 kilometre uzaklıktaki İncekum'daki bir otele getirdi. Güvenlik görevlilerinden yardım isteyen Baysal, cep telefonuyla doktorunu arattırdı. Baysal, doktor ve eşi tarafından ambulansla Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Boğazında kesik olan, akciğer ve safrakesesi yırtılan ve vücudunda 11 bıçak darbesi tespit edilen Baysal hemen, yaklaşık 1.5 saat süren ameliyata alındı.

ZANLI, 50 METRE ÖTEDEYDİ

Olay yerinden kaçan Fatih K. ise, polis ve jandarmanın ortak operasyonu sonucu olaydan 6 saat sonra başkanın tedavi gördüğü hastanenin 50 metre yakınındaki bir evde saklanırken yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının üzerinde olayda kullandığı bıçak ile 10 gram esrar ele geçirildi. Fatih K'nın, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde Baysal'ın karşısındaki rakip bir partinin adayının destekçisi ve akrabası olduğu ve 3 dönemdir beldede başkanlık yapan Fahri Baysal'ı birkaç defa tehdit ettiği iddia edildi.