1,5 aylık hamile olan Fatma Özdemir, dün Nazilli Devlet Hastahanesi’ne tedavi ve kontrol amacıyla muayeneye gitti. Hastanede kontrolleri yapılan Özdemir’e verilen ultrason raporunu inceleyen servis doktoru F.D., Özdemir’e karnındaki bebeğin ölü ve kendisini zehirleme ihtimalinin olduğunu söyleyerek, acilen doğum servisine yatması gerektiği ifade etti.
Karnındaki 1,5 aylık bebeğinin kontrolleri için geldiği hastanede aldığı haberle bir anda yıkılan Fatma Özdemir, eşi Ergun İbrahim Özdemir’i arayarak hastaneye gelmesini istedi. Hastanede büyük üzüntü yaşayan eşini gören İbrahim özdemir, eşinin ‘Birde başka hastanede kontrol ettirelim’ talebi üzerine Nazilli’de bulunan özel bir tıp merkezine gitti. Burada kontrolleri yapılan kontrollerde anne karnındaki 1,5 aylık bebeğin sağlıklı ve normal bir şekilde büyüdüğünün anlaşıması üzerine, birkaç önce ölüm haberiyle yıkılan anne baba büyük bir sevinç yaşadı.
2 ayrı hastanede 1,5 aylık bebklerinin sağlık durumuyla ilgili kendilerine iki ayrı sonuç verilen bab Ergun İbrahim Özdemir, “Devlet hastanesinde bize söylenen ilk sonucun ardından bir an bebeği aldırmayı düşündük. Sonra başka ‘Bir hastanede daha kontrol ettirelim’ dedik. Orada karşımıza çıkan sonuç bizi hem çok şaşırtı hem de çok sevindirdi. Neredeyse çocuğumuzu kaybediyorduk. Benzer bir durumun başkalarının da yaşamaası için sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
1,5 aylık hamile olan Fatma Özdemir’in muayenesini yapan Nazilli Özel Tıp Merkezi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Uz. Dr. Bahattin Onar, Özdemir’in hastanelerine müracaat ettiği sırada karnındaki 1,5 aylık bebeğin sağ ve sağlıklı olduğunu söyledi. Anne ve bebeğin gerekli kontrollerini yaptıklarını ifade eden Onar, anne ve karnındaki bebeğe daha önce nasıl bir tetkik yapıldığı yönünde bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Onari gerekli tedavi ve kontrolün ardından anneyi evine gönderdiklerini beyan etti.
Fatma ve Ergun İbrahim Özdemir çiftinin bebeklerini sağlık durumuyla ilgili olarak kendilerine yanlış bilgi verildiği yönündeki iddialarıyla kendilerine müracaat ettiğini doğrulayan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Kurnaz da, konuyla ilgili gerekli incelemenin devam ettiğini belirtti.

20110615ay434670_04.jpg

20110615ay434670.jpg