Uludağ Üniversitesi"nde İngilizce Okutmanı ve Sanat Galerisi Müdürü olarak hizmet veren Neslihan Ertürk"ün intiharından önce son olarak Koç Üniversitesi öğrencisi oğlu Ediz Ertürk"ü telefonla aradığı ve “Yavrum, biz iyiyiz. Kendine iyi bak” dediği öğrenildi. Neslihan Ertürk için bugün çok sevdiği üniversitede yapılan törene katılan arkadaşları gözyaşlarını tutamadılar.

Bursa"da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı"nda görev yaparken Acıbadem Hastanesi"nde çalışmaya başlayan Prof.Dr. Haluk Ertürk, geçen hafta bilimsel bir toplantıya katılmak üzere gittiği ABD"nin Atlanta kentine, psikolojik sorunları bulunan eşi Neslihan Ertürk"ü de götürmüştü. Atlanta'ya perşembe akşamı ulaşıp otele yerleşen Neslihan Ertürk, Koç Üniversitesi"nde Elektronik Mühendisliği eğitimi gören tek çocuğu Ediz"i aradı. Otele yerleştiklerini söyleyen Neslihan Ertürk, “Yavrum biz iyiyiz. Kendine iyi bak” diyerek telefonu kapattıktan bir süre sonra, eşinin kendisine ilaç almak için odadan ayrılmasını fırsat bilip, sehpanın üzerine tırmanarak, kendini havalandırma boşluğundan aşağı bıraktı. Düştüğü yerden ağır yaralı olarak çıkartılan Neslihan Ertürk, kaldırıldığı hastanede ameliyat edilmesine rağmen kurtarılamamıştı.

ÜNİVERSİTEDE TÖREN

Uludağ Üniversitesi'nde uzun yıllar okutmanlık yaptıktan sonra 8 yıl önce emekli olup, aynı üniversitede bu kez sanat galerisi sorumlusu olarak çalışırken çok sevdiği annesini kaybeden, ardından emekli olduğu için işten çıkartılınca bunalıma giren ve ABD"de yaşamına son veren Neslihan Ertürk"ün cenazesi dün gece Bursa"ya getirildi.

Ertürk için bugün görev yaptığı Uludağ Üniversitesi Sanat Galerisi önünde tören yapıldı. Buradaki törene Prof.Dr. Haluk Ertürk, ilaç ile sakinleştirilen oğlu Ediz Ertürk, yeni ve eski rektörlerin yanı sıra bilim adamları ile sevenleri katıldı. Katılanların gözyaşlarını tutamadığı cenaze töreninde, Neslihan Ertürk"ün yaptığı hizmetler anlatıldı.

Neslihan Ertürk"ün daha sonra önce evine, ardından ise Ulucami"ye götürülen cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı"nda toprağa verildi.

YANINDA FAZLA KIYAFET GETİRMEDİ

Bilimsel kongreye getirdiği eşinin intiharı ile yıkılan Prof.Dr. Haluk Ertürk, “Neslihan"ın intihar edeceğini hiç ama hiç düşünememiştim. Yaşananlara inanamıyorum” dedi.

Neslihan Ertürk"ün aile dostları ise, “O gerçekten çok iyi bir insandı. Güleryüzlü ve merhametliydi. Cana yakındı. Psikolojik sorunları vardı. Annesinin ölümünün ardından işten çıkartılınca daha da kötüleşti. İntihar edeceğini düşünemiyorduk. Eşi onu yanlız bırakmamak için ABD"ye yanında götürdü. Giderken yanına fazla kıyafet almaması düşündürücü. Onu unutmayacağız” dedi.
DHA