Başbakan Erdoğan kendisinden İsviçre'de hesabı olmadığına dair belge isteyenlere, 'Olmayan şeyin belgesi de olmaz' diyerek yanıt verdi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne 10.20'de gelen Erdoğan, toplantıya katılan rektörlerin elini teker teker sıkarak, ''Hoş geldiniz'' dedi.

Toplantıda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da hazır bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde rektörlerle yaptığı toplantıdaki konuşmasında hakkındaki iddialara da cevap verdi.

Erdoğan, "Böyle bir ortamda meseleyi hiç analiz etmeden, düşünmeden, üzerinde tartışmadan, istişare etmeden hemen ilk çıkan iddia ve iftiralara sarılmak, sığ, çapsız, vizyonsuz ve ufuksuz bir siyasetin göstergesinden başka bir şey olamaz. Devlet ciddiyetine sahip, vizyonu olan, dış politika diye bir derdi olan hiç kimse özellikle de hiçbir siyasetçi ortaya çıkan iddialara sevinç çığlığıyla sarılıp bunlardan medet ummaz, çare beklemez ve başbakanına 'İsviçre'den bunun belgesini al gel' demez. Olmayan şeyin belgesi olmaz Biz asla üniversitelerin bizimle her konuda aynı düşünmelerini istemeyiz. Böyle bir beklenti bilimin de ruhuna aykırıdır. Üniversitelerden korkan bir hükümet çıkıp da 78 yeni üniversite kurmaz" dedi.