Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da bir askeri aracın geçişi sırasında meyana gelen patlamada 5 kişinin öldüğünü, 5'i ağır 68 kişinin yaralandığını söyledi.
Diyarbakır'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili 2 PKK üyesinin arandığı belirtildi.

Diyarbakır Dedeman Oteli ve Galeria Alışveriş Merkezi arasındaki otoparkta bulunan araç patladı. Diyarbakır şehir merkezinde saat 16.55 sularında meydana gelen patlamada 20'den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.

Patlama sonrası çok sayıda itfaiye arabası ve ambulans olay yerine sevk edildi. Patlama ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Müdahale sırasında ara ara patlamalar oluyor 6-7 otomobil ve bir otobüs, hala yanıyor. Yaralılar ise alevlerin içinden çıkarılıyor.
Patlama nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dedeman Oteli'nin de aralarında bulunduğu çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı ve zarar gördü.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. İkinci bir patlama olasılığına karşılık vatandaşlar olay bölgesinden uzaklaştırıldı. Çevredeki binalar boşaltıldı.
Bir otobüsün yanısıra en az 6 otomobil patlama sonrası yandı.

Diyarbakır Valisi Mutlu, patlamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, patlamanın, askeri servis aracının özel bir dershanenin önünden geçtiği sırada yola daha önceden bırakılmış bir aracın içindeki bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldiğini belirtti.

Ölenler sivil

Kanal D habere bağlanan vali Mutlu, ölenler içinde asker bulunmadığını ancak yaralı 68 kişiden 30'unun asker olduğunu açıkladı.

haberin devamı birazdan...


 

İLK VİDEO

İKİNCİ VİDEO