Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Başkentgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir hakkında, Ankara"da yedi üniversite öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan doğalgaz faciasıyla ilgili basın toplantısında, “Kimisi belden üstü yarı çıplak” diyerek “ölen kişinin hatırasına hakaret” ettiği gerekçesiyle dört yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Yılbaşı eğlencesi için toplandıkları evde doğalgazdan zehirlenerek ölen gençlerin aileleri, Demir"in 2 Ocak 2009"daki basın toplantısının ardından suç duyurusunda bulundu. Demir"in, “Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak” ve “Bu şirket, özelleştirme yolunda bir şirkettir. Bu ekonomik kriz ortamında bu tür etkiler şirketin değerini düşürmektedir” dediği belirtildi.

"Aileleri rencide etti"
Suç duyurusunda, öğrencilerin giysilerinin facianın ardından eve gelen sağlık ekiplerince müdahalede bulunmak için kesildiği belirtilerek, Demir"in açıklamalarının ölen gençlerin ailelerini rencide ettiği, ölenlerin ve ailelerinin şeref ve saygınlıklarını zedelediği ifade edildi. Suç duyurusu üzerine dava açan Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral"ın iddianamesinde, basın toplantısının CD"lerinde söz konusu ifadeleri kullandığının açıkça görüldüğü vurgulandı.