Olayı protesto eden grup Başbakan’ın içinde bulunduğu otobüsü taşladı. Bir koruma araçtan düşüp ağır yaralandı, diğer korumalar havaya ateş açtı. Çıkan olaylar sonrasında emekli öğretmen yaşamını yitirdi. Bugün ise öğretmenin son görüntüleri ortaya çıktı.

 

Göstericilerden ve polislerden yaralananlarla, biber gazından etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda ve hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçiren ÖDP üyesi emekli öğretmen Metin Lokumcu (54) tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Yakınları ve arkadaşları, Lokumcu’nun biber gazıyla polisler tarafından tekmelendiğini, bu nedenle kalp krizi geçirdiğini ileri sürdü.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada da Lokumcu’nun polisin kullandığı biber gazının etkisiyle kalp krizi geçirip öldüğü öne sürüldü.

 

Doğu Karadeniz turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı Artvin dün savaş alanına döndü. Hopa’da miting öncesi çıkan olaylarda polisin biber gazından etkilenen bir vatandaş yaşamını yitirdi. Miting sonrasında ise Erdoğan’ın konvoyu taş yağmuruna tutuldu. Başbakan’ın da içinde bulunduğu seçim otobüsünden düşen bir koruma ağır yaralandı.

20 yaralı var

 

Artvin’in Hopa İlçesi’nde dün Erdoğan’ın konuşma yapacağı Ak Parti mitinginden önce çıkan olaylarla ilçe savaş alanına döndü. Sabah saatlerinde mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hakim bir binaya büyük boy CHP bayrağı, yanındaki binaya da ’AKP Hopa’dan defol!’ yazılı pankart asan grup, mitingin yapılacağı meydana inip eğlenmeye başladı. Aralarında CHP, ÖDP ve Halkevleri Derneği üyelerinin de bulunduğu belirtilen grup horon tepti.

Grupdakiler  HES’leri protesto için ’Su haktır, satılamaz’ pankartı açınca polis müdahale etti. Protestocu grupta bulunan bazı kişiler kaldırım taşlarını sökerek polise atarken, polis tazyikli su ve biber gazı kullandı ve ilçe bir anda savaş alanına döndü. Polis araçlarının yanı sıra Ak Parti’nin seçim otobüsleri ve partililere ait çok sayıda aracın camları kırıldı. Olaylarda 8’i polis 12’si vatandaş toplam 20 kişi yaralandı.

Hopa Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingin ardından Başbakan Erdoğan, Trabzon’a gitmek üzere, helikopterin bulunduğu liman sahasına seçim otobüsüyle hareket etti. Miting alanından 300 metre uzaklaşan Erdoğan’ın konvoyundaki araçlar bazı gruplar tarafından taş yağmuruna tutuldu. Hızlanan otobüsün arka kapısındaki Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne mensup Servet Erkan bir anda dengesini kaybederek düştü ve arkadan gelen güvenlik aracının altında kaldı. Ortalık bir anda karışırken, güvenlik güçleri havaya ateş açtı. Hopa Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavinin ardından ambulansla Rize’ye sevk edilen Servet Erkan’ın koruma polisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.