Nazilli İlçesi'nde, 29 yaşındaki Sonay Altınay, 3 ay önce ölen kızının acısına dayanamayıp, dördüncü kattaki evinin penceresinden atlayarak, intihar girişiminde bulundu. Toprak zemine düşen Altınay, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

Nazilli'de yaşayan Sonay Altınay, dün (Çarşamba) saat 23.30 sıralarında, minibüs şoförü olan arkadaşı Rıfat Aşkın'ı arayıp, "Kızımın yanına gidiyorum" diyerek, telefonu kapattı. Altınay, daha sonra kendini, Altıntaş Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki evinin dördüncü kat penceresinden boşluğa bıraktı. Yaklaşık 10 metre yükseklikte toprak zemine düşen Altınay, yaralandı. 250 promil alkollü olduğu belirlenen genç kadın, olay yerine gelen arkadaşı Rıfat Aşkın'ın haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından yarı baygın halde Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilme ve incinmeler olduğu belirlenen genç kadın tedaviye alındı. Altınay'ın kendine geldiğinde canın çok acıdığını, her tarafının ağrıdığını söylediği öğrenildi.

Olayın ardından polisin ifadesine başvurduğu Rıfat Aşkın, "Sonay'la 3-4 ay önce tanıştık. Eşinden boşanmıştı. Üç ay önce 6 aylık kız bebeği öldü. Bebeğinin ölümünün ardından psikojik sorunlar yaşıyordu. Aslen İzmirli olduğu için zaman zaman Bornova İlçesi'ndeki evlerinde de kalıyordu. Olay günü İzmir'den gelmişti. Olay günü beni aradı. Alkollüydü. 'Kızımın yanına gidiyorum' deyip, telefonu kapattı. Hemen evine geldim. Kapısı açıktı. İçeri girdim. Evde yoktu. Arka taraftan inleme sesi duydum. Pencere açıktı. Aşağı baktığımda kendisini görüp, hemen polisi ve sağlık ekiplerini aradım" dedi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png