12 gün önce kayboldu, polis her yerde ararken toprağa gömülü bulundu

MALATYA'da 12 gün önce ortadan kaybolan öğretmen 24 yaşındaki Aygün Kıranşan'ın, temizlik işçisi 42 yaşındaki Ramazan İnkaya tarafından öldürülerek kayısı bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı.

Üniversiteyi bitirip Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Aygün Kıranşan, tayini çıkmayınca bir özel dershanede çalışmaya başladı. 15 Şubat Pazartesi günü dershanedeki görevini tamamlayıp kentin kenar semtlerinden Çarmuzu Mahallesi'ndeki evine gelen Aygün öğretmen, arkadaşlarıyla buluşmak için akşam saatlerinde dışarı çıktı.

Bir özel temizlik şirketinde çalışan evli ve 4 çocuk babası Ramazan İnkaya, akşam karanlığında durakta bekleyen Aygün öğretmeni görünce yanına gitti. Kısa süre durakta bekleyen İnkaya, etrafta kimsenin bulunmamasından yararlanarak Aygün öğretmeni zorla durağın yakınındaki bahçeye sürükledi. Aygün öğretmeni ölümle tehdit ederek yanındaki banka kartını alıp şifresini öğrenen Ramazan İnkaya, genç kıza tecavüze kalkıştı. Aygün öğretmen direnince de boğarak öldürdü.

Cinayetten sonra oradan ayrılan Ramazan İnkaya, daha sonra cesedi tenha bir yere taşıyıp gömmek için geldi. İnkaya, çuvala koyduğu Aygün öğretmenin cesedini 500 metre uzaklıkta bir başka kayısı bahçesine götürüp çukur kazarak gömdü.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜNDEN YAKALANDI

Aygün öğretmenin kaybolmasının ertesi günü ailesi polise başvurdu. Ailesi ve polis, Aygün öğretmeni her yerde aramaya başladı. Polis, Aygün öğretmenin banka hesaplarını da izlemeye başladı.

Ramazan İnkaya da Aygün öğretmeni öldürmeden önce tehditle alıp şifresini öğrendiği banka kartıyla birkaç gün aralıklarla çeşitli ATM'lerden para çekmeye başladı. ATM'leri takibe alan polis Aygün öğretmenin hesabından yaklaşık 1000 lira para çeken İnkaya'yı güvenlik kamerası görüntülerinden saptadı.

Polisin dün gece evine yaptığı baskında yakalayıp gözaltına aldığı Ramazan İnkaya getirildiği emniyette cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. İnkaya'nın söylediği yere giden polis ekibi, 12 gün önce kaybolan genç öğretmenin toprağa gömülü cesedini buldu.

Aygün öğretmen bugün gözyaşları arasında toprağa verilirken, cinayet şüphelisi Ramazan İnkaya sorgusundan sonra adliyeye sevk edilecek.

Aygün öğretmenin sosyal bir kişiliğe sahip olduğu Facebook'da Aylin Kıranşan adıyla sayfa açtığı belirtildi. -DHA