BBP Genel Başkanı Musfata Destici, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda ölü ele geçirilen Sezer Arslan'ın evini ziyaret ederek, ailesine Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Beraberindeki bir heyetle Muş'a gelen Destici, Arslan'ın ailesini ziyaret etmek için Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyüne gitti. Köy muhtarı Mahmut Arat ve Sezer Arslan'ın amcası Halil Arslan tarafından karşılanan Destici, köylülerle bir süre sohbet etti.

Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin birliğini ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını ifade ederek, ''Çünkü biz Allah'ın emriyle birbirimize bağlanmışız. Deprem bölgesinde de gördük, Türkiye'nin her tarafından hatta Türkistan coğrafyasından inanılmaz bir yardım yağıyor'' dedi.

Ülkenin 27 yıldır terör belasıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Destici, ''Ben milliyetçi bir insanım ama ben bu bayrağın altında bir ve beraber yaşamayı gösteren Kürt'ün de milliyetçisiyim, Türkmen'in de milliyetçisiyim, Çerkez'in de Arap'ın da milliyetçisiyim. Dolayısıyla bizim milliyetçiliğimiz Allah'ın emrinin sınırları içerisinde kalan bir anlayıştır'' şeklinde konuştu.

Öldürülen terör örgütü mensubu Sezer Arslan'ın ailesi tarafından vatana ve millete hizmet etmesi için devlete emanet ettiğini ancak bu emanete sahip çıkılmadığını savunan BBP Genel Başkanı Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Allah hiçbir anaya babaya böyle bir acı yaşatmasın. Çünkü buradan PKK'nın diasporası Kürt kardeşlerimizin evlatlarını kandırıyor. Bunlar ölse de besleniyorlar, öldürseler de besleniyorlar. Çünkü kanla besleniyorlar. Onlar Avrupa'da büyük devletlerin koruması altında, büyük refah içerisinde yaşıyorlar. Maalesef bölge insanının çocukları kandırılarak hayatlarından ediliyor ve hayatları karartılıyor. Bu tür aileleri yalnız bırakmamak gerekir. İnsanları sırf kimliklerinden, etnik kökenlerinden dolayı da hedef göstermemek lazım. Kürtler bizim kardeşimiz ve bundan asla vazgeçmeyiz.''

Sezer Arslan'ın babası Mehmet Arslan ise oğlunun terör örgütü tarafından kandırıldığını vurgulayarak, ''Biz bu bayrak altında birlikte yaşıyoruz. Bizim başka devletimiz yok. Dinimiz, bayrağımız bir. Başka bir ülke istemiyoruz. Allah'a şükür Müslümanız'' diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Musfata Destici, ziyaret sırasında Mehmet Arslan'a Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda ölü ele geçirilen Sezer Arslan'ın ailesi, geçen hafta köyde oluşturdukları taziye evini Türk bayraklarıyla donatmış, çocuklarının mezarına da Türk bayrağı dikmişti. (AA)