Tarsus'un Yenice Beldesi'ne bağlı Kargılı Köyü'nde geçen cumartesi günü saat 00.30'da, 2 çocuk babası besici Kaplan Kendir, duyduğu ses üzerine hayvanlarını kontrol etmek için gittiği ahırda, tabancayla kalbinden vurularak öldürüldü. Sabah eşinin ahırda cesedini bulduğunu söyleyen Funda Kendir, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, hırsızlık amacıyla ahıra giren kişi veya kişilerin burada karşılaştığı Kendir'i öldürmüş olabileceği düşüncesiyle araştırma başlattı. Jandarma ahır ve çevresindeki bölgenin çamurlu olması nedeniyle ayak izi takibi yaptı ancak herhangi bir ize rastlanmadı.

Cinayetin aile içinde işlenmiş olabileceği üzerinde duran jandarma Kaplan Kendir'in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından şüphelendiği eşi Funda Kendir'i gözaltına aldı. Çapraz sorguya alınan Kendir, eşini kazaen vurduğunu itiraf etti.

'SİLAHI TUT DİYE VERDİ ELİMDE PATLADI'

Olay gecesi ahırdan ses duyduklarını, eşi Kaplan Kendir'in ruhsatsız tabancasını alarak ahıra gittiğini, kendisinin de eşinin peşinden ahıra gittiğini ileri süren Funda Kendir, "Ahıra gittiğimizde kimse yoktu. Bunun üzerine eşim tabancayı uzatarak, 'Tabancayı tut, kuzulara bakacağım' diyerek bana verdiği anda silah kaza sonucu patladı. Eşim gözlerimin önünde kanlar içinde yere yığıldı, ölünce çok korktum. Jandarmayı arayarak eşimi ahırda ölü olarak bulduğumu söyledim. Korktuğum için olayın gerçek yönünü kimseye söyleyemedim. Daha sonra ise gerçeği itiraf ettim" dedi.

İfadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Funda Kendir tutuklandı