156 jandarma ihbar hattını 5 gün önce arayarak ''beni öldürecekler'' şeklinde bilgi verip yerini ve konumunu bildiremeden telefonu kapatan kişi ile ilgili başlatılan çalışmada, söz konusu ihbarın yapıldığı telefon numarası kısa sürede belirlendi.
Halit Derya (62) adına kayıtlı telefonun sinyallerini Fatsa ilçesine bağlı Yukarıardıç köyünde tespit eden ekipler, çalışmalarını bu köyde yoğunlaştırdı. Köy halkını tek tek sorguya alan jandarma ekipleri, bir vatandaşın bir kaç gün önce sabaha karşı köy yakınlarındaki bir arazi üzerinde büyük bir ateş yakıldığını gördüğünü belirtmesi üzerine söz konusu bölgeye gitti.
Bölgede dedektörle yapılan aramada toprağa gömülü vaziyette yanmış bir ceset bulan ekipler, kemikler üzerinde ise Halit Derya'ya ait olduğu tahmin edilen bir alyans ve bir kol saati buldu. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesi sonrasında toplanan kemik parçaları otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Bu arada Halit Derya'ya ait telefonla son bir hafta içinde yapılan görüşme kayıtlarını da çıkaran ekipler, görüşmelerin yoğunlukla aynı köyde yaşayan Halil İbrahim V. ile yapıldığını tespit etti. Gözaltına alınan şüphelinin ilk sorgusunda ölen kişiyi olay yerinde yaralı vaziyette bıraktığını söylediği öğrenildi. İlk ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Yetkililer, öldürülen Halit Derya adlı kişinin Adana nüfusuna kayıtlı olduğunu ve Fatsa'da kaldığı otelin güvenlik kamerası kayıtlarında da şüpheli Halil İbrahim V. ile görüştüğünün belirlendiğini kaydetti. Halit Derya'nın Samsun Çarşamba Havalimanı'na gelişi sırasında kendisini şüpheli Halil İbrahim V. ve beraberindeki M.S ve M.T. adlı kişilerin karşıladığının da belirlenmesi üzerine bu kişiler de gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.