KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde özel bir tıp merkezinde çalışan 39 yaşındaki Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Saim Urungu Maraş'ın katil zanlısı 33 yaşındaki Taşer Aktaş, gözaltında susma hakkını kullandı. Eski Kültür Bakanı Gökhan Maraş'ın kardeşi olan doktorun çalıştığı hastanenin muhasebecisinin, cinayet şüphelisinin nişanlısı olduğu, bu yüzden doktor ile şüphelisi arasında husumet oluştuğu ileri sürüldü.

Olay dün saat 18.00'de ilçe merkezindeki Özel Elbistan Tıp Merkezi önünde meydana geldi. İddiaya göre, ortağı olduğu tıp merkezinin önündeki bankta oturan evli doktor Saim Urungu Maraş'ın yanına gelen ve tekvando sporu yapan işsiz Taşer Aktaş, hiç bir şey söylemeden çantasından çıkarttığı pompalı tüfekle, art arda ateş etti. Açılan ateş sırasında başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Dr. Maraş, meslektaşlarının yaptığı ilk müdahalenin ardından Elbistan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak doktorun öldüğü anlaşıldı. Saldırı sırasında tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği yoldan geçen 8 yaşındaki Semra Doğan, 22 yaşındaki Meltem Gül ve 20 yaşındaki Buket Karaca da yaralandı. 3 kişi, götürüldüğü Elbistan Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Cinayet şüphelisi Taşer Aktaş ise yaya olarak kaçmaya çalışırken, olay yerinden geçen jandarmalar ile polisin aynı andaki müdahalesiyle yakalandı.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen cinayet şüphelisi, suçunu itiraf etti ancak nedeni konusunda susma hakkını kullanarak konuşmadı. Nişanlısı Yurdagül'ün tıp merkezinde muhasebeci olarak çalıştığı, bu nedenle doktorla arasında bir husumet oluştuğu ileri sürülen cinayet şüphelisi, ifadesini mahkemede vereceğini söyledi. Aktaş, doktor kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

48'nci Mesut Yılmaz hükümetinde Kültür Bakanı olan ANAP Kırşehir eski Milletvekili Gökhan Maraş'ın kardeşi Dr. Saim Uğur Maraş'ın cenazesi ise otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne gönderildi. - vatan