Bursa`da liseyi bırakıp çay bahçesinde garsonluk yapan 17 yaşındaki M.F., annesi 46 yaşındaki Asiye F.`yi bıçakla ve boğarak öldürdükten sonra, cesedi satırla 13 parçaya ayırıp denize atmaya hazırlanırken, yardım istediği arkadaşının polise ihbarıyla yakalandı.
M.F.`nin internette bir arkadaşlık sitesinde grup kurup `Annemi nasıl öldürebilirim` anketi yaptığı ortaya çıkarken, benzer cinayet işleyebileceklerinden endişe edilen arkadaşları da polis tarafından araştırılıyor.
Son günlerde artan aile içi cinayetlerden en korkuncu geçen pazartesi akşamı Bursa`nın merkez Osmangazi İlçesi, Hamitler Mahallesi Nergiz Sokak`ta işlendi. Ayrı yaşadığı eşi Halil F. Belçika`ya yerleşen, kızları 25 yaşındaki Selda ile 20 yaşındaki Narin de Ankara`da ODTÜ`de okuyan tekstil işçisi Asiye F., oğlu M.F.`nin kurbanı oldu.

İNTERNETTE CİNAYET ANKETİ

Babasının evi terketmesi, ablalarının da Ankara`ya gitmesi üzerine annesiyle birlikte kalan M.F., lise birinci sınıfta iki yıl üst üste kaldığı için geçen yıl okuldan atıldı. Tekstil fabrikasında çalışan annesinin hem üniversitede okuyan kızlarının eğitim giderini hem de evin geçimini karşılamakta zorlandığı için M.F. de Uludağ yolunda bir çay bahçesinde garsonluk yapmaya başladı.
İş dışında kalan zamanının çoğunu internet kafede geçiren, Finlandiyalı rock müzik grubu HIM`in solisti Ville Valo`nun hayranı olan M.F., saçlarını kırmızıya boyattı, tırnaklarına siyah ve kırmızı ojeler sürdü ve onun gibi giyinmeye başladı. İnternette bir arkadaşlık sitesinde grup kuran M.F., bu sitede `Annemi nasıl öldürebilirim?` başlığı altında (a) bıçakla, (b) boğarak, (c) tabancayla, (d) zehirleyerek seçeneklerinin yer aldığı anket düzenledi.
İnternet kafade tanıştığı arkadaşlarıyla Satanist gruba katıldığı uyuşturucu kullandığı ileri sürülen M.F., evdeki eşyaları satmasına karşı çıkan annesi Asiye F. ile sık sık tartışmaya başladı.
Pazartesi akşamı eve gelen M.F., annesi Asiye F.`yi ziyaretine gelen bir yakınıyla sohbet ederken buldu. Bu kişinin ayrılmasıydan sonra evde yalnız kalan anne- oğul arasında yine tartışma çıkınca M.F., tıpkı internette düzenlediği anketteki gibi korkunç cinayeti işledi. Önce eline geçirdiği bıçağı Asiye F`ye peşpeşe saplayan M.F., ardından annesinin tüm yalvarmalarına karşın boğazını sıkarak öldürdü.

CESEDİ 13 PARÇAYA AYIRDI

Cinayettin sonra annesinin cesedini sürükleyerek banyoya götüren M.F., dışarı çıkıp buluştuğu okuldan arkadaşı 17 yaşındaki S.E.K.`ye anlattı. Ardından eve dönen ve yatıp uyuyan M.F., salı günü hiç bir şey olmamış gibi çalıştığı çay bahçesine gitti. İşten öğle saatlerinde ayrılan M.F., iki bıçak satın alarak eve geldi.
Kurban Bayramı`nda kestikleri hayvanın etini parçalamak için evde bulunan satırı da yanına alan M.F., annesinin başını, gövdesini, kollarını, bacaklarını 13 parçaya böldü. Ceset parçalarını çöp torbalarına koyarak, akşam gizlice götürmek üzere inşaat halindeki evlerinin ikinci katına çıkaran M.F., kan gölüne dönen evi de satın aldığı 5 litre parfümlü deterjanla yıkadı. Anne katili M.F., evden kan kokusunun çıkmaması üzerine spreyde sıktıktan sonra yine hiç bir şey olmamış gibi arkadaşlarıyla buluşmak üzere internet kafeye gitti.

ARKADAŞI POLİSE İHBAR ETTİ

Buluştuğu arkadaşları S.E.K., S.B. ve kimliği gizli tutulan bir kıza, annesini öldürüp parçalara ayırdığını anlatan M.F., torbalara koyduğu cesedi götürüp denize atmayı düşündüğünü söyledi ve onlardan yardım istedi.
Bu sırada arkadaşlarından biri ona sezdirmeden internet kafeden çıkıp yakındaki Emek Polis Merkezi`ne gitti ve ihbarda bulundu. Hemen internet kafeye gelen polis ekibi, M.F.`yi gözaltına aldı.
Cinayetin işlendiği eve giden polis ekibi, Asiye F.`nin çöp torbalarına konulan parçalanmış cesediyle karşılaştı. Asiye F.`nin başının bulunduğu torbada bıçak dik halde görülürken, kesilen parmağından düşen yüzük de cinayetin işlendiği banyoda bulundu. Asiye F.`nin ceset parçaları getirilen tabuta konularak götürülürken, cinayet masası dedektifleri parmak izi aldı, duvara kazanan satanistlerin sembollerini andıran isaşeretleri görüntüledi.

SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

Gözaltına alınnan anne katili M.F., götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü`ndeki sorgusunda, babasının yurt dışında yaşadığını, ablalarının Ankara`da üniversite öğrenimi gördüğünü ve Bursa`da birlikte oturdukları annesiyle de geçinemediklerini anlattı.

M.F., polise cinayet gününü şöyle anlattı:

¨Annem sürekli benden yakınıyordu. Olay gecesi evde banyo yapıyordum. Ziyaretimize gelen teyzemin oğlu Sezgin Karaböcek`e, `Bu çocuk, beni çıldırtıyor. Artık ona dayanamıyorum. Bir gün ya o beni öldürecek veya ben onu` dedi. Bu sözler çok zoruma gitti. Teyzemin oğlu ayrıldıktan sonra mutfakta fritözü kullanmak istedim. Annem, `Yağ damlar` diyerek bana bağırdı. Üzerime yürüdü. Elinde bıçak vardı. Elindeki bıçağı alarak karnına sapladım. Can çekişiyordu. Bu kez boğdum. Cesedini ise bir gün sonra parçaladım. Amacım poşetleri denize atarak kurtulmaktı.¨
Sorgusunda ¨Ben satanist değil ataistim¨ dediği ileri sürülen M.F.`nin sürekli gittiği internet kafedeki tüm bilgisayar incelemeye alındı. M.F.`nin annesinin cesedini stanistlerin kutsal saydığı 13 rakamından esinlenerek 13 parçaya ayırdığı ileri sürüldü.
Bu arada polis M.F.`nin internetteki arkadaşlık sitesindeki grubunda yer alan arkadaşlarının da benzer cinayetler işleyebileceği şüphesiyle bu kişileri araştırmaya başladı.

FOTOĞRAFINDA TAHRİBAT YAPTI

Bıçakladıktan sonra boğarak öldürdüğü annesini parçalara bölüp, çöp poşetine koyan M.F.`nin, annesi ve ablalarıyla kutladığı doğum gününde çekilen fotoğrafta tahribat yaparak, yüzünü tanınmayacak hale getirdiği ortaya çıktı. M.F`nin sürekli olarak gittiği internet kafenin sahibi Ertan Cesur, olay sonrası M.F`nin yanına geldiğini ve son derece soğuk kanlı tavır içerisinde olduğunu söyledi. M.F`nin yengesi Gülten Eğilmez ise büyük şok yaşadıklarını belirtti.


VİLLE VALO HAYRANI


Saçlarını kırmızıya boyayan, tırnaklarına siyah ve kırmızı oşeler süren M.F.'nin, Finlandiyalı Rock Müzik çalan HIM grubunun solisti Ville Valo"nun hayranı olduğu belirlendi. M.F.'nin giydiği siyah renk tişörtüne, kendisine örnek aldığı, yaşam tarzına uyduğu grubun solisti olan Ville Valo'nun fotoğrafını ve ismini bastırdığı gözlendi.

CİNAYETTEN SONRA BİRA İÇTİ

17 yaşındaki anne katili gencin, cinayetten sonra bira içtiği belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğünde ifadesi alınan zanlı M.F"nin, "Satanist" bir örgütlenme içinde bulunup bulunmadığı soruşturuluyor.

Bu konuda herhangi bir bulguya rastlanmadığı, ancak zanlının, "Satanist" benzeri çeşitli grupların internet sitelerinde yazıştığı öğrenildi.


Olayla ilgili olarak, "Hak etti, öldürdüm" dediği kaydedilen zanlının, MSN ve mail adreslerinin yanı sıra daha önce internet paylaşım sitesi aracılığıyla arkadaşlarına gönderdiği çeşitli görüntülerin de incelemeye alındığı ve mahkemeye sunulacağı ifade edildi.

Bu arada, zanlının yakınlarının Çocuk Şube Müdürlüğüne gelerek bilgi aldıkları, ancak kendisiyle görüşmek istemedikleri öğrenildi.