Çocukları öldürdükten sonra bir süre yanlarında oturup ağladım. Cesetlerin yanında bayıldım, düştüm. Uyumuşum, kendime geldikten sonra bavul almaya çıktım

Kayseri'de 3 küçük çocuğu vahşice öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan katil zanlısı Uğur Veli Gülışık'ın savcıya verdiği 5 sayfalık ifadesinde, olayı tüm ayrıntılarıyla anlattığı belirtildi. Gülışık'ın "Bayramın ikinci günü kız arkadaşım eve gelecekti. Heyecanla onu bekliyordum. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmeyi düşünüyordum. Ancak onu beklerken üç çocuk eve geldi" dediği öğrenildi. Talas ilçesinde 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nda şeker toplayan 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden 11 yaşındaki Türkan Ay'ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Gülışık'ın polis ve adliyede verdiği ifadelerinde özetle şunları söylediği ileri sürüldü:

DÖRT KARDEŞİZ

9 Eylül 1978 doğumluyum. Annem, babamın ikinci eşidir. 4 kardeşiz. 2'si kız 2'si erkek. Bir de üvey ablam var.

Onunla birlikte 5 kardeşiz. Üvey ablam T. K., eşi de B. K.'dır. Ağabeyim M. G. Avusturya Kirdofa'ya bağlı bir köyde evlidir. Benden büyük 2 ablam var. Birisi E. A., eşi ile Avusturya Viyana'da yaşar. Diğer ablam M. E. de Fransa'dadır. Ortaokul 1'inci sınıf terkim. Bahar nezlesi nedeniyle okulu terk ettim. İyi bir köpek eğitimcisiyim.

Askerde de köpek eğiticisiydim.

EŞİMDEN AYRILDIM

Askerden geldikten sonra ağabeyimin yanına Avusturya'ya gittim. Çiçek serasında çalıştım. Ağaç kesme makinesiyle odun doğrardım. F. Ş ile evlendim. Bu evlilik 13-15 ay sürdü. Eşim cinsel ilişkiden hoşlanmıyor, soğukluk duyuyordu. Ben ise cinsel ilişkiye düşkünüm. Bu aramızda sorun oldu. Bu yüzden boşandık. 2006 mayıs ayında Türkiye'ye döndüm.

SEVGİLİMİ BEKLİYORDUM

Herhangi bir psikolojik sorunum yoktur. Sigara tiryakisiyim. Günde 1.5 paket sigara içerim. Bayanlara karşı aşırı isteğim var. Düzenli cinsel hayatım yok. Günde bir kez cinsel içerikli filmler izlerim. Küçük çocuklara ise ilgim yoktu. Bayramın ikinci günü kız arkadaşım eve gelecekti. Heyecanla onu bekliyordum. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmeyi düşünüyordum. Ancak onu beklerken yaşları 7 ila 10 arasında olan üç çocuk eve geldi.

BAYILIP UYUMUŞUM

Çocukları 'gelin size şeker vereyim' diye eve aldım. (...) Çocukları ayrı ayrı odalara aldım. İlk olarak Türkan Ay'ın bulunduğu odaya gittim. Ve elleriyle ağzını koli bantıyla bantlayarak birkaç defa sardım. Tecavüz ettim. Banyoda Türkan'ı yere sırtüstü yatırdım. Çabuk ölmesi için kalbinin hizasından bir kez vurdum. Bıçak eğildi. Ben de bıçağı sapından kırıp kalbine soktum. nArdından önce Dilruba'yı ardından Ahmet'i de boğdum. Çocukları öldürdükten sonra bir süre yanlarında oturup, ağladım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Bu sırada cesetlerin yanına bayıldım, düştüm. Uyumuşum, Kendime geldikten sonra dışarıya çıktım.

CESETLERİ VALİZLERE...

Bir alışveriş merkezinden iki adet bavul satın aldım. Ayakkabılarını çıkardıktan sonra cesetleri valizlere koydum.

Tekrar dışarıya çıktım ve bir akrabamı arayarak arabasını istedim. Ancak arabanın muayenesinin yapılmadığını, veremeyeceğini söyledi. Ben de oto kiralama firmasından 2004 model Suzuki marka bir cip kiralayarak eve döndüm. Valizleri arabaya taşırken beni kimse görmedi. Arabayı çalıştırdım ve yola çıktım. Ancak polislerin ileride kontrol yaptığını görünce yolumu değiştirdim.

ÜST ÜSTE GÖMDÜM

Avcılık ve tarihi eser konusunda bilgim çok iyidir. Yozgat Çayıralan'da Aşağı Yahyasaray köyüne gittim. Bu sırada 'arabam kuma saplandı, yolda kaldım' diyerek yaşlı bir amcadan kürek istedim. Olay yerine geldim ve çocukların sağ kulakları yere bakacak şekilde üst üste gömdüm. Vahşi hayvanlar bulur diye gömdükten sonra üzerlerine büyük taşlar koydum. Küreği tekrar yaşlı amcaya götürdüm ve teşekkür ettim.

BABAM KÜFÜR EDİYORDU

Kayseri'ye döndüm. Birkaç gün sonra televizyonlarda ve gazetelerde haberleri gördüm. Televizyonda bu haberleri gördüğüm zaman kanalı hemen değiştiriyordum. Bu arada evdeki kan izlerini temizledim. Kanlı elbiselerimi ve olayda kullandığım bıçağı da sobada yaktım. Cinayetten sonra bir kez daha aynı yerden araç kiraladım ve cesetleri gömdüğüm yere gittim. Çocuklardan birinin cesedi toprağın dışına çıkmıştı. Hayvanlar bir bölümünü yemişti. Üzerlerine biraz daha toprak attım. Köye gittim. Babam, çocukları öldüren katillerin bulunmadığı için küfür ediyordu. Ben de katillerin bulunamadığını söyledim."

TARİHİ ESER YALANI

Polisler evime geldi. Mahkeme kararıyla evimi aradılar. Daha sonra çalıştığım işyerine geldiler. Ben de kesin bir kanıt buldular ve beni almaya geldiler diye çok korkmuştum. Bana niçin araç kiraladığımı sordular. Ben de tarihi eser araştırdığımı söyledim. Polisler de bana, 'şu eserin yerini bize de göster, biz de bakalım' diyerek beni arabaya aldılar. Yolda itiraf etmek istedim. Çok geçmeden de itiraf ettim ve çocukları gömdüğüm yeri gösterdim.

KATİLİN ANNE VE BABASI

Gülışık'ın Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Külekçi köyünde yaşayan annesi Fatma ve babası Ahmet Gülışık ise evlerine kapandı. Yaşları 80'in üzerinde olan anne ve baba Gülışık'ın kalp rahatsızlığı olduğu belirtildi.

GÜL'DEN ACILI AİLEYE TELEFON

Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşlerin ailesi, evlerinde taziyeleri kabul etti. Baba Hamza Tekin, "3 gün öncesine kadar çocuklarımın sağ geleceğini bekliyordum. Ama, öldükleri haberi geldi. Her şey Allah'tan, yapacak bir şeyimiz yok. En azından çocuklarımın bundan sonra mezarları belli olacak. Gidip, dua edebileceğiz.

Çocuklarımızı uzaklarda ararken, katili yanı başımızdan çıktı. Bu acımızı artırıyor'' dedi. Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi. Tekin, Gül'ün evlat acısının çok büyük olduğunu dile getirdiğini anlattı. Anne Leyla Tekin ise "Çocuklarım şehit oldu. O caniyi önce Allah'a sonra cezaevine havale ediyorum. Çocuklarım nasıl acı çekerek öldüyse o da orada can çekişerek ölür" dedi.

'Bizim çocuklarımızı da özel polis ekibi bulsun'

3 çocuğun katilinin bulunması diğer kayıp ailelerini de umutlandırdı. 4 yıldır oğulları kayıp olan Kayserili Akdur ailesi, Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulunarak özel ekipten kendilerine de yardımcı olmalarını istedi. Galip Akdur, evli iki çocuk babası 28 yaşındaki oğlu Ünsal'ın eve dönerken plakasız siyah renkli bir minibüsle kaçırıldığını söyledi. İzmir'de 5 yaşında iken 2006'da kaçırılan İlayda Taşçı ile 20 aydır kayıp Diyarbakırlı 8 yaşındaki Leyla Baykuşak'ın aileleri de özel ekipten yardım istedi.

24 maaş ödül alacaklar

Kayseri'de 1,5 yıldır kayıp olan ve cesetleri bulunan üç çocuğun katil zanlısını bulan ekibe ödül olarak bir kerede en fazla verilen 24 maaş taltifi çıkarılacağı öğrenildi. Ayrıca soruşturmayı yürüten beyin takımının Başbakanlık tarafından ayrıca çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği belirtiliyor. Süper polislerin ayrıca tek tek takdirname alacağı da bildirildi. Buna göre ekipte yer alan her polise 24 maaş taltif verilecek. Maaş taltifleri, çıplak maaş üzerinden hesaplanıyor. Mesleğe yeni girmiş bir polis memuru, bir maaş taltif kazandığında eline yaklaşık 60 lira geçiyor.

Tek bir maaşla ödüllendirilen polisin eline geçen miktar, meslekteki kıdemine göre 300-350 liraya kadar çıkabiliyor. Emniyet müdürlerinin bir maaş taltif miktarları ise yine derecesine göre 170 lira ile 600 lira arasında değişiklik gösteriyor.

'Kum tanesi aramak gibiydi'

Kayseri'de bayramda şeker toplarken kaybolan ve öldürülen üç çocukla ilgili olarak, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Bu çalışmalar sahilde kum tanesi aramaya benziyor ve her zaman kısa sürede sonuç alınamıyor'' dedi.

Aydın, "Üzerimizde büyük bir yük vardı. Arkadaşlarımız titiz çalışma ile sonuca ulaştılar. Bu tür çalışmalar, sahilde, kum tanesi aramaya benziyor" dedi.

BBP: İdam geri gelsin

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, üç çocuğun öldürülmesi olayıyla ilgili olarak idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirterek, "Canınız sıkıldıkça referanduma gidiyorsunuz. Yüreğiniz yetiyorsa idamın geriye getirip getirilmemesi ile ilgili millete sorun. Önümüzdeki günlerde teşkilatlarımız idamın referanduma sunulması ile ilgili kampanyalar başlatacaklar" dedi.

Cenaze törenleri bugün yapılacak

Kayseri'de vahşi bir şekilde öldürülen 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, kardeşi 6 yaşındaki Dilruba Tekin ve komşuları 11 yaşındaki Türkan Ay için bugün iki ayrı cenaze töreni düzenlenecek.

Kayseri'de 3 küçük çocuğu vahşice öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan katil zanlısı Uğur Veli Gülışık'ın savcıya verdiği 5 sayfalık ifadesinde, olayı tüm ayrıntılarıyla anlattığı belirtildi. Gülışık'ın "Bayramın ikinci günü kız arkadaşım eve gelecekti. Heyecanla onu bekliyordum. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmeyi düşünüyordum.

Ancak onu beklerken üç çocuk eve geldi" dediği öğrenildi. Talas ilçesinde 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nda şeker toplayan 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden 11 yaşındaki Türkan Ay'ı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Gülışık'ın polis ve adliyede verdiği ifadelerinde özetle şunları söylediği ileri sürüldü.

sabah