İstanbul'da avukatlık yapan Mustafa Gökhan Karakaya, internette, Bursa'da bir doktorla evli olan Derya Dinç ile tanıştı. Genç kadın, aşk cümlelerinden ve şiirlerinden etkilendiği avukatla gizli gizli buluşmaya başladı. Derya Dinç'ten şüphelenen kocası, eşini takip edince yasak aşkı ortaya çıkardı ve evliliğini bitirdi.
 
ENSESİNDEN TEK KURŞUN
İstanbul'a ailesinin yanına taşınan Derya, bir avukatlık bürosunda sekreter olarak çalışmaya başladı. Avukat sevgilisi Gökhan Karakaya ile birlikte yaşamaya başladı. Son olarak 2002'de çıkan tartışmanın ardından Derya, artık bıktığını ve evi terk edeceğini söyledi. 
 
Bu sözlerle çılgına dönen Karakaya, ruhsatsız silahını çıkararak, genç kadını ensesinden tek kurşunla vurarak öldürdü. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Karakaya hakkında, "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açıldı. Deli numarası yapan katil, Adli Tıp Kurumu'ndan "Paranoid Şizofreni" raporunu aldı ve hapisten çıktı. Bir süre tedavi gören Karakaya, 'sağlam' raporu aldı ve özgürlüğüne kavuştu. Karakaya, hâlâ avukatlık görevini sürdürüyor.
 
İSTANBUL SONU OLDU
Derya, çocuğunu Bursa'da bırakıp İstanbul'a büyük umutlarla gelmişti. Ancak avukat aşkı Karakaya, onun sonu oldu. Muhabirimiz Naim Kazandıoğlu'nun, Kadıköy'deki bürosunda telefonla ulaştığı Karakaya, ceza davalarına bakmadığını, sadece ticari davalara baktığını söyledi.
 
takvim