İmam nikahlı eşi tatildeyden ve öldükten ancak 3 gün sonra cesedi bulunan oyuncuya ölümünden sonra gösterilen vefa, bazı çevreler tarafından gereksiz ve anlamsız bulundu.
 
Adana’da, bu yıl 15-25 Eylül tarihleri arasında 18’incisi düzenlenecek "Altın Koza Film Festivali"nde, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün, önceki gün Adana’da ölen oyuncu Cem Erman anısına verileceği bildirildi.
 
Altın Koza Film Festivali Genel Koordinatörü Ozan Aksu, yazılı açıklamasında, gerçek adı Süleyman Faik Durgun olan ve önceki gün Adana’da, birlikte yaşadığı kadının evinde ölü bulunan Cem Erman’ın adının Altın Koza’da yaşatılacağını bildirdi.
 
Aksu, Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan festivalde, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda, "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nün, sinema oyuncusu Cem Erman anısına verileceğini, önerinin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’dan geldiğini belirtti.
 
Açıklamada, bu yıl 15-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması sonuçlarının, 24 Eylül Cumartesi günü yapılacak "Büyük Ödül Töreni"nde açıklanacağı da kaydedildi.
 
"BU VEFA KEŞKE YAŞARKEN GÖSTERİLSEYDİ"
 
Adana’da, önceki gün 64 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın en parlak döneminin karakterlerinden oyuncu Cem Erman’ın birlikte yaşadığı Sevim Demiroğlu, Altın Koza Film Festivali’nde, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün Cem Erman’ın anısına verilmesinin kendisini duygulandırdığını belirterek, "Keşke bu vefa yaşarken gösterilseydi" dedi.
 
Sevim Demiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların yaşarken kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, "Cem, bir kenara itilmişliğinin acısını hissediyor, eski dostlarına sitem ediyordu. Meşhur olduğu günlerdeki hayatını anlatırken gözleri dolar ama gururlandığını da her halinden belli ederdi. Allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın. Bir zirveye çıkıp, sonra birden yere inmek ona çok acı geliyordu" diye konuştu.
 
Adana’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 17-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Altın Koza Film Festivali’nde, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünün, Cem Erman adına verileceğinin açıklanmasını değerlendiren ve duygulandığını ifade eden Demiroğlu, "Ama keşke bu vefa yaşarken gösterilseydi. Bu öneriyi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın yaptığını öğrendim. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Demiroğlu, şöyle devam etti: "Cem, yaşarken bu vefa gösterilmiş olsaydı büyük bir servet kazanmışcasına mutlu olurdu. Ama maalesef göremedi. Sohbet ederken bana hep ’ben öldükten sonra kıymetim anlaşır’ derdi. Allah rahmet eylesin bu dünyadan boynu bükük gitti, inşallah orada huzur bulur, mekanı cennet olsun." -İSTANBUL HAYALİ- "Cem anıları ve İstanbul hayaliyle öldü" diyen Demiroğlu, şunları söyledi: "Ölümüne rağmen eski dostlarından hiç kimse baş sağlığı bile dilemedi.
 
Bugün birçok gazetede ölüm haberi yer aldı ama beni arayan olmadı. Hiç kimseden bir beklentim yok. Ama, Cem’in, vefasızlığa üzülmesinde ne kadar haklı olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum." Sinemaya yıllarca emek veren bir insanın cenaze törenine mezarlık ve belediye görevlilerinin dışında hiç kimsenin katılmadığını anlatan Demiroğlu, şöyle devam etti: "Cem ve onun gibi sinemaya yıllarını vermiş onlarca emektar sanatçı var.
 
Cem’in yaşadıklarını onlar yaşamasın. Bir zamanlar hayranlarını peşinden koşturan, gittikleri her yerde tanınan bu insanlara bir tarafa itilmek çok ağır geliyor." Gerçek adı Süleyman Faik Durgun olan, 100’ün üzerinde filmde Türkan Şoray, Orhan Gencebay, Cüneyt Arkın ve Ekrem Bora gibi onlarca ünlü oyuncuyla rol alan Cem Erman, önceki gün telefonlarına cevap alamayınca, tatil için gittiği Akçatekir Yaylası’ndan evine dönen ve 4 yıldır birlikte yaşadığı belirtilen Sevim Demiroğlu tarafından kapının çilingirle açılması sonucu ölü bulunmuştu.
 
Yapılan incelemede, Cem Erman’ın üç gün önce öldüğü tespit edilmişti.
 
milliyet