Bismil Devlet Hastanesi morgundan alınan Emrak'ın cenazesi ilk olarak Siirt Üniversitesi Rektörlüğü önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yavuz Emrak'ın üstün yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Evladı kadar sevdiği Emrak'ın 38 yaşında elim bir trafik kazası sonucu aralarından ayrılışının son derece üzücü olduğunu kaydeden Ziyadanoğulları, şöyle dedi:

''Bazı ölümlerde acı, üzüntü ve ızdırap çok daha fazla yaşanmaktadır. Emrak, doğruluk, dürüstlük ve çalışkanlık denince akla gelen ilk isimlerden biriydi. Çalıştığı her yerde sevilen ve takdir edilen bu arkadaşımız yaklaşık bir yıldan beri çalıştığımız üniversitede kendini sevdirmeyi ve takdir edilmeyi başarmıştı. Acımız çok büyüktür. Üniversitenin yapım aşamasındaki yeni kampüste Emrak'ın büyük emeği geçti. İsmini yaşatmak için buradaki bir birime Mehmet Yavuz Emrak'ın ismini vereceğiz.''

-İmam 3 dilde anlattı

Daha sonra Hacı Abdülhakim Sancak Camisine getirilen Emrak'ın cenaze namazı öncesi İmam Nevzat Erdabakoğlu, cemaate cenaze namazının nasıl kılınacağını Türkçe, Kürtçe ve Arapça anlattı.

Daha sonra Emrak'ın cenazesi kılınan namazının ardından Şeyh Musa Mezarlığı'nda gözyaşları içerisinde defnedildi. Emrak'ın öğrencileri mezarı başında gözyaşı dökerken, mezarına karanfil bıraktılar.

Törene, Vali Musa Çolak,  BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Kalp Hastası Annesi henüz bilmiyor

Bu arada Emrak'ın kalp hastası 70 yaşındaki annesi Melahat Emrak'tan oğlunun öldüğüne ilişkin haber gizleniyor. Ailenin talebi üzerine imam aynı zamanda camilerin merkezi ses sitmenden sorumlusu Erdabakoğlu, sala okutulurken anne Melahat Emrak'ın duymaması için evinin yakınındaki Şeyh Sabri Camisinin hoparlörünün sesini devre dışı bıraktı.

Emrak'ın kuzeni Nurettin Mergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada ölen Mehmet Yavuz Emrak'ın bekar olduğunu ve kalp hastası annesi ve 2 kız kardeşiyle birlikte yaşadığını belirterek, ''Emrak'ın hayatını kaybettiğini annesine söyleyemedik. Çünkü annesi kalp hastası. Bu yüzden annesine söyleyemedik.  Bu arada, annesinin duymaması için sala verildiği sırasında zaman mahalle camisinin hoparlörlerini ricayla kapattık. Sağ olsun imam ve yetkililer bu isteğimizi kabul etti. Nasıl söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Oğulun çok seviyor'' dedi.