Gebze Darıca Sanayi Sitesi"nde bulunan İnci Kibrit Fabrikası"nın sahibi Zeynep Ayar (44) önceki gece yaşamına son verdi. Ekonomik sorunlar nedeniyle son 3 ayda işçi sayısını 3"e kadar düşüren ve borçlarını ödemekte güçlük çeken Ayar"ın öldüğü gün işyerine bir icra bildirimi daha geldi. Alınan bilgilere göre, 1 yıl önce ortağından ayrılan Ayar"ın işleri son 6 ayda bozuldu. İş yaptığı kişilere borçlanan, ekonomik sıkıntı çekmeye başlayan Ayar"ın fabrikasında işçi sayısı son 3 ayda 15-20 kişiden 3"e kadar düştü.

Yakınlarını çağırdı
İki kız çocuğu bulunan Ayar önceki akşam Maltepe sahil yolundaki bir otoparka aracını çekti. Ayar, saat 23.30 sıralarında ailesini arayarak, Maltepe sahilindeki kafenin otoparkında, aracının içinde oturduğunu söyleyip, yanına gelmelerini istedi. Ayar, bir süre sonra kafenin çalışanları tarafından, saat 00.05 sularında camı kırık aracın içinde yaralı halde bulundu. Babasından kalan silahı göğsüne dayadıktan sonra ateş ettiği sanılan Ayar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Kimliklerini yakmış
Üzerinden kimlik çıkmayan Ayar"ın cesedi, ölmeden önce yanına çağırdığı yakınları tarafından teşhis edildi. Yakınları, polisin çalışmaları sırasında uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları, Ayar"ın kızı Filiz Ayar"ı teskin etmekte güçlük çekti. Ayar"ın kimlik ve şahsi eşyasını daha önce yakarak imha ettiği öğrenildi. Olay tutanaklara intihar diye geçerken, polisin cinayet ihtimalini de değerlendirdiği belirtildi.

Fabrikanın kirasını ödeyemiyordu...
Ayar"ın atölyesine öldüğü gün bir icra emri daha getirildi. İstanbul 8. İcra Müdürlüğü"nden gelen ödeme emri atölyede kimse olmadığı için teslim edilemezken, sanayi sitesi çalışanları Ayar"ın işlerin kötüye gitmesinden ötürü intihar etmiş olabileceğini söyledi. Darıca Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Pala ise Ayar"ı önceki gün sanayi sitesinde gördüğünü belirterek, “Bir süredir ekonomik kriz nedeniyle herkes gibi onun da sıkıntısı vardı. 6 ay önce fabrikasında yangın çıktı. Bu yangın ona ek sıkıntı getirdi. Binanın kirasını ödemekte bile güçlük çekiyordu. Bina sahibi de tahliye davası açmıştı. Sanırım çektiği sıkıntılar nedeniyle intihar etti” dedi.

Milliyet