MHP"li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP"li Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, oda başkanları, muhtarlar, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli meslek guruplarını temsilen 350"ye yakın kişinin katıldığı toplantıda "oldu-bitti" tartışması yaşandı. Genel kurul divan kurulunun oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunması ile başladı. Toplantıda Divan Kurulu"na Ziya Aksüt, Ali Gürsoy ve Ferda Çağlat Erkut seçildi.
Toplantıda ilk konuşmayı MHP"li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yaptı. İyi değerlendirildiğinde Kent Konseyleri"nin şehirler için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Başkan Haluk Alıcık, “Nazilli Kent Konseyi de ilçenin her konuda tecrübeli ve aydın insanlarını bir araya getirmiştir. Nazilli"nin yönetimi ile ilgili verilecek görüş ve düşünceler, kentin kalkınmasında çok büyük katkı sağlayacaktır. Önemli olan birlik ve beraberliktir” dedi.
Konuşmanın ardından Yürütme Kurulu ve seçimlerine geçildi. Bu sırada söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Atila Talay, “Bizi bir oldu-bitti ile karşı-karşıya bırakıyorsunuz. Yürütme Kurulu"na önerdiğiniz bazı isimler salonda dahi bulunmuyorlar” diye tepki gösterdi.
Atila Talay"ın bu tepkisine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk, Emekli-Sen Nazilli İlçe Başkanı Muzaffer Kılıç, Mimarlar Odası Nazilli Şube Başkanı Osman Nuray, CHP İl genel Meclisi Üyesi Adem Vurmaz ve Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil Mutioğlu da destek verdi. Bunun üzerine Divan Başkanı Ziya Aksüt toplantıya 15 dakika ara verdi. Ara verilmesine tepki gösteren bir çok katılımcı salondan ayrıldı.
Verilen aranın ardından devam eden toplantı sonunda Kent Konseyi Başkanlığı"na Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık seçilirken, Yürütme Kurulu üyeliklerine Nurettin Gürsoy, Gürcan Ertürk, Ziya Aksüt, Erdoğan Eker ve Ferda Erkut Çağlar getirildi. Toplantıda ayrıca meclis ve çalışma gurupları oluşturulması kararı alındı.