Buharkent belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, makamında geçirdiği kalp krizinin ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Edinilen bilgiye göre; Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu (67), bugün öğleden sonra makamında çalışırken bir anda rahatsızlandı. Kalp krzi geçirdiği anlaşılan Ölçenoğlu, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ölçenoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Ölçenoğlu'nun hayalleri yarım kaldı..

Başkan Ölçenoğlu’nun bugün saat 16.00’da başlayan ve 1,5 saat süren Buharkent Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısına başkanlık ettiği ve toplantının ardından odasında rahatsızlandığı öğrenildi. Uzun süredir kalpte ritim bozukluğu ve damar genişlemesi tedavisi gördüğü belirtilen Başkan Ölçenoğlu’nun Fransa’da yapılacak olan Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Konsey Toplantısına katılmak üzere yarın yurt dışına çıkmayı planladığı ifade edildi. Geçtiğimiz hafta Vali Al’ın Buharken ziyaretine de rahatsızlığı nedeniyle kolundaki serumla katılan Başkan Ölçenoğlu’nun çevresindekilere “Rahatsızım. Belki Fransa’ya gidemeyebilirim” dediği, kaydedildi.

Belediye Başkadı Kadri Ölçenoğlu’ndan gelen acı haberin ardından Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Buharken Kaymakamı Osman Bilgin, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve İl Genel Meclisi üyeleri Nazilli Devlet Hastanesine gelerek doktorlardan bilgi aldı.

KADRİ ÖLÇENOĞLU’NUN ÖZ GEÇMİŞİ
15 Eylül 1944 yılında Buharkent’de doğdu. Babası Kırım Türklerinden mühendis Abdullah Bey’in oğlu Alaaddin Ölçenoğlu, annesi Burhaniye eşrafından Hatipoğlu Mehmet kızı Kübra Hanım’dır. Sırasıyla Burhaniye İlkokulu, Nazilli Ortaokulu ve İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra 1968 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden maden mühendisi olarak mezun oldu.

Aynı yıl Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Kızıldere Jeotermal sahasında vazifeye başladı. Bu ilk görevinde açılan ilk kuyudan buhar çıktı. Bunun üzerine 1969 yılında jeotermal konusunda yüksek lisans çalışmasına başladı. 1973 Yüksek Mühendis oldu ve aynı yıl Buharkent’ten Ali İŞGÜDER kızı Zişan Hanımla evlendi, iki kızları oldu. 1970 Roma’da yapılan ‘Birinci Dünya Jeotermal Kongresi’ne katılarak bir bildiri sundu.1970-71 Yeni Zelanda ve İtalya’da Jeotermal araştırmalarda bulundu. 1978 Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika’da jeotermal araştırmalar yaptı. 1980 MTA İzmir Bölge Müdür Muavinliği yaptı.

1984 Tayland’da yapılan jeotermal seminere bildiri sunumu gerçekleştirdi. 1996 Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü’nde 28 yıl mühendis , kamp şefi ve bölge müdür muavinliği yaptıktan sonra emekli oldu. 2005 Antalya’da düzenlenen 5.Dünya Jeotermal Enerji Sempozyumuna bildiri sundu. İngilizce ve İtalyanca biliyordu. Emekli olduktan sonra özel sektörde değişik görevler aldı. Aydın’da bir mermer fabrikasının dış-satım sorumlusu olarak görev aldı. zmir’de bir şirkette dış-alım müdürlüğü yaptı. Milli Eğitime bağlı okullarda geçici olarak İngilizce öğretmenliği görevlerinde bulundu. Sarayköy’de özel bir Şirkete jeotermal sondaj açma işlemi ile 2 bin 00 metre derinlikten buhar ve sıcak su elde etti.

20120206ay515662_02.jpg

20120206ay515676_01.jpg

20120206ay515676_03.jpg