Yaşanan olayları gerçekleştiren kişilerin çok az sayıda olduğu ve bölge halkını temsil etmediği belirtildi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, yaşanan görüntülerin bölgeye ve bölgenin geçmişteki kültürüne yakışmadığını belirterek “AB"ye girmek isteniyor, üçüncü dünya ülkesi eylemi yapılıyor. Kepenkler kapatıldığı için insanlar ekmeğe ve ilaca ulaşamadı. Hangi toplum bu eylemden fayda görür. Çağdışı yöntemlerden tüm bölge halkı zarar gördü” dedi.

"Esnafta korku var"
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zair Kandaşoğlu, “Siyasi partilere ricada bulunuyorum. Tüccar ve esnafa dikkat etsinler ve saygılı olsunlar. Ticaretin dini, ırkı, dili yoktur. Esnafta korku var. "Kepenk açsak olmuyor, açmazsak olmuyor" diyorlar. Birbirimize zarar vermeden bu işleri bitirelim” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSAD) Başkanı Raif Türk ise Bağlar ilçesindeki dar bir bölgede meydana gelen olayların tüm Diyarbakır"da yaşanmış gibi gösterildiğini ifade etti.
Raif Türk, “Hem demokrasi hem demokratik talep diyeceksin hem de başkalarının demokratik hakkını gasp edeceksin. Bu olacak iş değil” diye konuştu.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ise kepenk kapatılmasını esnafın isteyerek yapmadığını, iş yerinin zarar görmesinden korktuğu için kapattığını belirtti.
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanı Halil Balkan da “Geçmişe dönüp baktığımız zaman kaybettiklerimiz çok fazla. Biz huzur istiyoruz. Kan ve gözyaşı istemiyoruz” diye konuştu.
Bu arada dün Batman"da esnafı kepenk kapatmaları için terör örgütü adına tehdit eden 3 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

DİYARBAKIR AA