Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise "Olaylar vahim, soruşturmayı izliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
    
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmaları değerlendirerek, ''Ben de gelişmeleri televizyondan öğrendim. Bilmediğim bir konuda konuşmam tabii ki doğru olmaz. İnşallah her şey Türkiye'ye yakışır şekilde sonuçlanır'' dedi.
 
Atatürk Havalimanı'ndan Polonya'ya hareketinden önce basın mensuplarının futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili sorularını yanıtlayan Özak, A Milli Bayan Basketbol Takımı'nın Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Rusya ile oynayacağı final maçını izlemek için Polonya'ya gideceğini belirtti ve ''İnşallah Avrupa şampiyonu olacağız'' dedi.
 
Futboldaki şike soruşturmasına ilişkin bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Özak, ''Çünkü ben de gelişmeleri televizyondan öğrendim. Bilmediğim bir konuda konuşmam tabii ki doğru olmaz. İnşallah her şey Türkiye'ye yakışır şekilde sonuçlanır. Biz sporu, futbolu yöneten kişiler olarak, bu konunun Türkiye'ye yakışır şekilde sonuçlanmasını istiyoruz ama konu nedir, ne yapılıyor, hangi tahkikat var bilemediğimiz için bu kadar yorum yapıyorum'' dedi.
 
Faruk Özak, şike soruşturmasını daha önce bilip bilmediğinin sorulması üzerine de ''Hayır, yok'' yanıtını verdi.
 
Bu soruşturmanın, Türk futbolunu imaj açısından nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine de Özak, ''Sonucu bilmediğim için şu anda bir yorum yapmayayım. Dönüşten sonra konuşuruz'' dedi. Faruk Özak ve beraberindekiler daha sonra Polonya'ya hareket etti.
 
habervaktim