Bu günde rektörlüğe yürüyen öğrenciler aralarına dışarıdan katılan diğer bir grubun provokasyonu ile birbiriyle tartıştı. Çok sayıda öğrencinin tekme tokat kavga ettiği olaylarda, bir güvenlik görevlisi yaralandı.

ADÜ BESYO"nun Nazilli'ye taşınmasını protesto etmek için dün başlayan olaylar bugün boyut değiştirerek devam etti. Dün ADÜ'nün özel güvenliğiyle tartışan öğrencilerden bir grup bugün ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile görüştü. Rektör Boylu"nun grubun tamamıyla görüşmesini isteyen öğrenciler ADÜ BESYO önünde toplanarak Rektör Boylu"yu binanın önüne davet etti. Bu sırada BESYO"lu öğrencilerin arasına katılan ve kendilerini Öğrenci Gençlik Sendikası (GENÇ-SEN) üyesi olarak tanıtan bir grup öğrenci ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Yaşanan kısa tartışmanın ardından öğrenciler GENÇ-SEN üyelerinin açtığı “BESYO Nazilli"ye taşınmayacak yazılı” pankartın arkasında yürüyüşe geçti. Yürüyüşün başladığı sırada okulun önünde toplanan bir grup öğrenci GENÇ-SEN üyelerinin kendilerini temsil edemeyeceğini savunarak, yürüyüşe geçen gruba katılmadı. Sloganlar eşliğinde ve güvenlik önlemleri altında rektörlük binası önüne kadar gelen öğrenciler, rektörlük girişinde güvenlik güçlerinin engellemesiyle karşılaştı. Burada devreye giren bir öğrenci temsilcisi “Rektör Boylu"nun Perşembe günü yeniden kendileriyle görüşeceğini” söyleyerek, arkadaşlarının dağılmasını istedi.

Görüşmelerin devam ettiği sırada daha önce gruptan ayrılan karşıt görüşteki diğer öğrenci grubu da rektörlük önüne gelerek, arkadaşlarından aralarında bulunan GENÇ-SEN üyelerini uzaklaştırmasını istedi. GENÇ-SEN üyelerinin grubun arasından ayrılmayı kabul etmemesi üzerine, BESYO öğrencisi olan iki karşıt grup arasında tartışma başladı. Sözlü tartışmayla başlayan olaylar kavgaya dönüşünce, ortada tekme ve yumruklar konuştu. Güvenlik görevlilerinin müdahalelerine rağmen yatıştırılamayan olaylarda, büyük bir arbede yaşanırken; olaylar sırasında bazı öğrenciler tekme ve tokatlardan nasibini aldı. Zaman zaman güvenlik görevlilerinin de arada kaldığı olaylar, uzun uğraşlar sonucunda yatıştırıldı.

İKİNCİ KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

İki karşıt grubun farklı yönlere dağıtılmasının ardından, öğrenciler ADÜ BESYO Kapalı Spor Salonu"na doğru yürüyüşe geçti. Güzergahta yeniden toplanan ve karşı karşıya gelen öğrenciler arasında yeniden kavga çıktı. Kavgaya karışan öğrenciler arkadaşları tarafından ağaçlık alana doğru uzaklaştırılırken, güvenlik görevlilerinin elinden kurtulan bir öğrenci karşıt gruptan diğer bir öğrenciye tekmelemeye başladı. Yaşanan bu olayda kısa sürede kontrol altına alınırken, öğrenciler kapalı spor salonu önünde toplandı.
Tam olaylar sona erdi denirken, iki öğrenci arasındaki tartışmayı ayırmak isteyen güvenlik görevlisi, göğsüne aldığı tekme ile bir anda kendisini yerde buldu. Olayları kenardan izleyen diğer güvenlikçilerin araya girmesiyle, yeni bir kavganın başlaması önlendi. Güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan öğrencinin gelip özür dilemsiyle, öğrenci hakkında şikayette bulunulmadı. Yaklaşık 3 saat süren olayların ardından öğrenciler sessiz bir şekilde binanın önünden ayrılırken, ADÜ"de dün başlayan olayların ardından tedirgin bekleyiş sürüyor.