İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İzmir'de ''dur'' ihtarına uymadığı için polis tarafından kovalanırken aracıyla kaza yapan ve kaldırıldığı hastanede başında kurşun yarası tespit edilen gençle ilgili olarak, ''Müfettiş görevlendirdik. Gelişmeye göre kararımızı vereceğiz. Hatası olan birisi varsa cezasını görür'' dedi.

Atalay, ''Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi''nin Swissotel'de düzenlenen tanıtım toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, İzmir'de kaldırıldığı hastanede başının arka kısmında kurşun yarası tespit edilerek yaşam destek ünitesine bağlanan Baran Tursun adlı gençle ilgili sorusu üzerine Atalay, şunları söyledi:

''Arkadaşlar konuyu araştırıyorum. Acele karar vermeyin. Olayı tahkik ettiriyorum. Müfettiş görevlendirdik. Gelişmeye göre kararımızı vereceğiz. Hatası olan birisi varsa cezasını görür. Polisimiz zor şartlarda, özveriyle görevini yapıyor ama polisimizin de hatası varsa bu tür konularda o da bunun cezasını görür.''

Atalay, terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan'ın teslim edilip edilmediğiyle ilgili bir soru üzerine ise ''O konuda bir şey söylemiyorum'' dedi.