G.SARAY"ın Kasımpaşa karşısında mutlak bir penaltısını es geçen, kırmızı kartlık pozisyonlarda da doğru karar veremeyen İlker Meral, maç sonu yakın çevresine samimi açıklamalarda bulundu. Özellikle Ali Güneş"in topu kale çizgisinden elle çıkardığı pozisyonu iyi süzemediğini söyleyen Meral, “Ben orada kafası ile vurduğunu sandım. Bu yüzden oyunu devam ettirdim. Televizyonu izledikten sonra hatamı anladım. Hata yapmayı kim ister. Ama bir kaza oldu. Takdir kamuoyunun” diye konuştu.

2 kere atılmalıydı

Genç hakem bu hatası nedeniyle maçın gözlemcisi Selami Şimşek"ten 10 üzerinden 7.5 notunu aldı. Şimşek, Futbol Federasyonu"na dün akşam gönderdiği raporunda, Meral"in bariz bir penaltıyı görmediğini ve iki kırmızı kartı atladığını yazdı. Gözlemci, Ali Güneş"in hem penaltı pozisyonunda hem de son adam durumundayken Kewell"ı düşürdüğü için maç içinde iki kez atılmayı hak ettiğini de vurguladı.
Hakem notlarının istisnai durumlar dışında 7"den başladığına ve genelde 8"in üzerinde olduğuna dikkati çeken yetkililer ise, Meral"e verilen 7.5"un, “kötü yönetim” kapsamında olduğunu kaydettiler. Merkez Hakem Kurulu"nun bu raporun ardından olay hakemi 5 hafta dinlendirmesi bekleniyor.

Müşteri kaybedecek

Bu arada Balıkesir"de eczacılık yapan hakem İlker Meral, daha önce verdiği bir röportajda, Beşiktaşlı Sivok"u oyundan attığı için 10 yıllık bir müşterisini kaybettiğini söylemişti. Meral"in, önceki gün oynanan maç sonrası şimdi de Galatasaraylı müşterilerinin hışmına uğrayacağı esprili bir şekilde dile getirilmeye başlandı.

Herhalde karanlıktan göremedi

G.SARAY"ın başarılı yöneticisi Haldun Üstünel, Kasımpaşa maçının çok tartışılan hakemi İlkem Meral"e esprili bir açıklama ile tepki gösterdi. Meral"in 90 dakika boyunca çok kötü bir yönetim sergilediğini kaydeden sarı kırmızılı yönetici, Ali Güneş"in kaleye giren topu elle çıkardığı pozisyon hakkında, “ Herhalde bu pozisyonda şehir ışıkları yetersiz kaldı. Hakem Ali Güneş"in elini karanlıktan görememiş olmalı” yorumunu yaptı.
Kasımpaşa karşılaşmasını neden kale arkası tribününde izlediklerine de değinen Üstünel, “120 TL"lik bilet fiyatı saygı unsurlarının dışındaydı. Bunu biz Galatasaray taraftarına yapılmış bir uygulama olarak gördüğümüz ve taraftarımızın yanında olduğumuzu göstermek için maçı onlarla birlikte izledik” diye konuştu./hürriyet