2007 yılının rakamlarına göre 90 ortada olmadığı ileri sürülen yaklaşık 90 milyar Türk Lirası"nın akıbeti hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, işçi olarak vakıfta yıllarca çalıştırılıp daha sonra da son 6 aylık maaşları ve tazminatları ödenmeden işlerine son verildiğini belirten vakıf çalışanları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Aydın Çevre Vakfı"nda geçen yıllarda ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının ardından kapatılan vakfın ortadan kaybolduğu belirtilen paraları ile ilgili Aydın Valiliği ve soruşturmayı yürüten teftiş kurulunca bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, vakıfta çalışırken bir anda işlerine son verilen işçiler ise şimdi işportacılık yaparak ya da sokaklarda su satarak günlük yiyecekleri ekmeği kazanmaya çalışıyor.
İşlerine son verildikten sonra ailece ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve şu anda da geleceğe yönelik tüm ümitlerinin tükendiğini belirten Vakıf"ın işten çıkardığı Bilgehan Özdemir, şu anda su satarak ekmek kazanmaya çalışıyor. Mağduriyetinin giderilmesi için çalmadık kapı bırakmadığını belirten Özdemir, bir çok ilde kapatılan Çevre Vakfı"nda çalışanların başka kurumlarda işe yerleştirildiğini ancak kendilerinin mağdur edildiğini ifade etti.
Aylardır ev kirasını bile ödeyemediğini belirten Bilgehan Özdemir, “1997 yılından 2007 yılının Mayıs ayına kadar çalıştık. Son 6 ayda maaşlarımız ödenmediği gibi, tazminatımızı da ödemeden bizim işimize son verdiler. 11 kişiydik. 4"ü emekli oldu, 2 kişi başka bir kuruma yerleştirildi. Biz 2 yıldır bekliyoruz. Çalmadık kapı bırakmadım. Artık çok zor durumdayız. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” dedi.