RİO de Janeiro-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusu üzerinde kaybolan Fransa Havayolları"na ait Airbus 330-200 tipi uçakta tek Türk yolcunun, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Üyesi ve arp sanatçısı 37 yaşındaki Fatma Ceren Necipoğlu olduğu bildirildi. Türkiye"nin sayılı arp sanatçılarından olan Necipoğlu, 28 Mayıs"ta Rio de Janeiro Silahlı Kuvvetler Müzesi"nde başarılı bir arp konseri vermişti. Sanatçı dün Air France uçağıyla Paris üzerinden Türkiye"ye dönüyordu.

Lisans üstü eğitimini ABD"nin iki ayrı üniversitesinde alan Fatma Ceren Necipoğlu, Türkiye"de de iki üniversite mezunuydu. İstanbul Alman Lisesi"nde okurken, İstanbul Belediye Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü"nde de müzik eğitimi aldı. Daha sonra da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Arp Bölümü"nü bitirdi. Necipoğlu, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı"ndaki eğitimini de sürdürdü.

3 dil biliyordu

Üniversitede Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümünü kazandığında da müzik eğitimini bırakmayan Necipoğlu, Yarı Zamanlı Arp Bölümü İleri Devresi"ni tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimini Louisiana Devlet Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı bölümünde yaptı. Buradan 1999 yılında mezun olan Fatma Ceren Necipoğlu, Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi Arp Sanat Dalı"ndaki eğitimini de 2001 yılında tamamladı. 3 dil bilen (Fransızca, Almanca, İngilizce) Uluslararası Dünya Arp Kongresi Birliği ve Arp Sanatı Derneği üyesi Fatma Ceren Necipoğlu, Anadolu Üniversitesi"nde arp ve piyano dersleri veriyordu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli “Yolculardan birinin öğretim görevlimiz Necipoğlu olduğunu öğrendik. Ailesi ve biz şu ana kadar kendisinden haber alamadık. İnşallah hayırlı haberler alırız” dedi.

Uçakta 32 ülkeden 228 kişi vardı

Uçakta 32 ülkeden 126 erkek, 82 kadın, 7 çocuk ve 1 bebek yolcu bulunuyordu. Brezilya"nın Rio de Janeiro kentindeki Air France sözcüsü Jorge Asunçao"nun yaptığı açıklamaya göre aralarında Türk arp sanatçısı ve akademisyen Fatma Ceren Necipoğlu"nun da bulunduğu yolcuların uyrukları şöyle: 61 Fransız, 58 Brezilyalı, 26 Alman, 9"ar Çinli ve İtalyan, 6 İsviçreli, 5"er İngiliz ve Lübnanlı, 4 Macar, 3"er İrlandalı, Norveçli ve Slovak, 2"şer Amerikalı, Faslı, Polonyalı ve İspanyol, 1"er Arjantinli, Avusturyalı, Belçikalı, Kanadalı, Hırvat, Danimarkalı, Hollandalı, Estonyalı, Filipinli, Gambiyalı, İzlandalı, Romen, Rus, Güney Afrikalı ve İsveçli.
Uçağın 12 mürettebatının da Fransız uyruklu olduğu belirtildi. HÜRRİYET